• Home
  • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de website van Taj Amsterdam op www.taj.nl. Hieronder vallen zowel de webshop met sieraden, als het lifestyle magazine met artikelen. Taj Amsterdam is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel met nummer 60160594. Ons BTW-nummer is 853789344B01. Je kunt Taj Amsterdam bereiken door een e-mail te sturen naar [email protected] of, voor klantenservice, naar [email protected].

Artikel 1. Algemene Voorwaarden
1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle producten, aanbiedingen,
bestellingen, overeenkomsten en leveringen van Taj Amsterdam. Door een product te kopen via onze webshop, ga je akkoord met deze Algemene Voorwaarden. Daarom is het belangrijk dat je deze Algemene Voorwaarden goed leest voordat je een order plaatst. Tevens is in deze Algemene Voorwaarden een disclaimer opgenomen in verband met het Lifestyle Magazine. Als iets niet duidelijk is aan deze Algemene Voorwaarden en je nog vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar [email protected] of [email protected].

Artikel 2. Overeenkomst en Bestelling
2.1 De overeenkomst is bindend op het moment dat je een bestelling plaatst. Taj Amsterdam
verwerkt de bestelling nadat de betaling is ontvangen. Tot dat moment is Taj Amsterdam de enige eigenaar van de producten.
2.2 Zodra de bestelling is verwerkt, ontvang je per e-mail een bevestiging dat de bestelling geplaatst is met de details van de bestelling en een bijgevoegde factuur. Zodra de betaling voldaan is, ontvang je bovendien een e-mailbericht dat de betaling is geaccepteerd.
2.3 Afbeeldingen en specificaties zijn ter indicatie. Alle producten zijn handgemaakt en kunnen dus iets afwijken. Als een product niet aan je verwachtingen voldoet, kun je het retourneren (zie artikel 7), maar het kan niet een aanleiding vormen om een claim in te dienen.

Artikel 3. Betaling en Betaalmethoden
3.1 Je kunt in de webshop van Taj Amsterdam betalen met een aantal beveiligde betaalmethoden: iDeal, creditcard of bankoverboeking.
3.2 Het kan voorkomen dat Taj Amsterdam per ongeluk een foutieve prijs in de webshop heeft vermeld. Taj Amsterdam heeft het recht deze prijs aan te passen. Ook nadat je dit artikel hebt besteld. Uiteraard zal Taj Amsterdam je hiervan op de hoogte stellen en kun je ervoor kiezen jouw order in dit geval te annuleren.
3.3 Alle prijzen in de webshop van Taj Amsterdam zijn inclusief btw, maar exclusief eventuele verzendkosten.
3.4 Creditcardgegevens, zoals creditcardnummer, vervaldatum, etc., worden automatisch
overgedragen via een versleuteld en beveiligd systeem naar de betaalmeester zonder dat Taj Amsterdam of anderen toegang hebben tot deze gegevens. Zelfs in het geval van eventuele restitutie zijn volledige creditcard gegevens niet zichtbaar.

Artikel 4. Verzendkosten en Levertijd
Nederland: 1-2 werkdagen – gratis voor bestellingen boven de 100 euro
Andere landen binnen de EU: 2-5 werkdagen – verzendkosten verschillen per land en worden tijdens het bestelproces (maar vóór betaling) door Taj Amsterdam berekend.
De rest van de wereld: 5-7 werkdagen – verzendkosten verschillen per land en worden tijdens het bestelproces (maar vóór betaling) door Taj Amsterdam berekend.

Artikel 5. Levering
5.1 Alle bestellingen worden per post verstuurd.
5.2 Als het verkeerde afleveradres is opgegeven en daarom extra kosten van toepassing zijn brengt Taj Amsterdam deze extra kosten bij jou in rekening.
5.3 Taj Amsterdam streeft er altijd naar de bestelling na ontvangst van betaling binnen de verwachte levertijd bij jou te bezorgen. Taj Amsterdam is niet aansprakelijk voor vertragingen door postdiensten.
5.4 Tot en met het moment van levering draagt Taj Amsterdam de verantwoordelijkheid voor de bestelling. Na levering wordt de verantwoordelijkheid overgedragen aan jou.
5.5 Houd er rekening mee dat de in artikel 4 genoemde levertijden de verwachte levertijden zijn. In het geval dat een product niet binnen de verwachte periode wordt geleverd, is het niet mogelijk een claim in te dienen. Taj Amsterdam zal echter altijd alles in het werk stellen om te zorgen dat uw bestelling op tijd aankomt. Mocht de levertijd afwijken doordat een product bijvoorbeeld niet meer voorradig is, dan zal Taj Amsterdam dit zo snel mogelijk aan jou laten weten.

Artikel 6. Zichttermijn
6.1 Taj Amsterdam streeft ernaar alle klanten blij te maken met hun aankoop. Toch raden wij je aan de kwaliteit en het aantal producten binnen zeven (7) kalenderdagen te controleren. Als er iets niet in orde is, stuur dan een e-mailbericht naar [email protected]. Indien er binnen zeven (7) kalenderdagen door Taj Amsterdam geen schriftelijke bezwaren zijn ontvangen, gaat Taj Amsterdam ervan uit volledig aan haar verplichtingen te hebben voldaan.
6.2 Tijdens de zichttermijn dien je zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. Je zal het product slechts in mate gebruiken voor zover nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden. In het geval van ear cuffs betekent dit bijvoorbeeld dat de cuffs niet verbogen mogen zijn.

Artikel 7. Retourneren en Omruilen
7.1 We hopen natuurlijk dat je blij bent met je aankoop. Als dat niet het geval is heb jij als koper vanaf de datum waarop je de bestelling hebt ontvangen, veertien (14) dagen de tijd om het product terug te sturen. Uitzondering hierop zijn sieraden die gepersonaliseerd zijn (bijvoorbeeld door middel van een gravering), en die dus op maat gemaakt zijn. Bij op maat gemaakte sieraden betreft het een definitieve verkoop. Deze sieraden kunnen dan ook niet geruild of geretourneerd worden.
7.2 Ga naar ons retourportaal (https://taj-amsterdam.returnless.com/nl) om je retour aan te melden. Log in met je bestelnummer en e-mailadres en volg de stappen. 
7.3 Stuur je sieraad/sieraden in de originele verpakking en volg de verzendinstructies in ons retourportaal.
7.4 De kosten en de verantwoordelijkheid van de retourzending zijn voor jouw eigen rekening. - Taj is niet verantwoordelijk voor pakketten die in de post verdwijnen. Retourkosten verschillen per land en worden door de klant betaald. Tijdens het aanmaken van een retourlabel via onze portal zie je de exacte kosten. Deze zijn voordeliger dan of gelijk aan de portokosten van een aangetekend pakket, naar ons adres in Nederland.
7.5 Indien goederen gebruikt, versleten, beschadigd of incompleet zijn, hebben we het recht de geretourneerde artikelen te weigeren.
7.6 Restitutie van de betaalde prijs, exclusief verzendkosten, vindt plaats binnen veertien (14) kalenderdagen na ontvangst en controle.
7.7 Indien er betaald is met een cadeaubon dan zal er een nieuwe cadeaubon worden aangemaakt (er wordt geen geld teruggestort).
7.8 Wil je je sieraad ruilen voor een andere maat of een ander item? Retourneer je order dan zoals hierboven beschreven staat en plaats een nieuwe bestelling in onze webshop. 

Artikel 8. Garantie
8.1 Op al onze sieraden zit drie maanden garantie vanaf de dag van aankoop. De dag van aankoop is de dag waarop een sieraad betaald is. Ben je ontevreden over de kwaliteit van een product of is er iets kapot aan jouw sieraad, stuur dan een mailtje naar [email protected] met jouw klacht. Voeg een duidelijke foto van het product toe.
8.2 Taj Amsterdam zal jouw garantieclaim in behandeling nemen en naar een geschikte oplossing zoeken. Dat kan betekenen dat we het sieraad vervangen, het sieraad laten repareren óf je geld teruggeven. Hoe lang het duurt voordat een sieraad vervangen of gerepareerd is, verschilt per klacht en sieraad.
8.3 Wij bieden alleen garantie op sieraden die geen defecten vertonen die veroorzaakt zijn door onjuist gebruik. Als je een sieraad zelf hebt proberen te veranderen of verbuigen, valt een sieraad  niet meer onder de garantie.
8.4 Gebruikssporen en slijtage, zoals krasjes en putjes en verbuiging van een sieraad, vallen niet onder de garantie.
8.5 Het vervagen van vergulde sieraden valt niet onder de garantie.
8.68.4 Gebrauchsspuren, Versand, Reparaturen und Reparaturen sowie der Versand nach Ablauf einer Frist erfolgen nicht unter der Garantie.
8.5 Het vervagen van vergulde sieraden valt nicht unter der Garantie.
8.5 Verlies van een sieraad valt nicht unter der Garantie. Verlies van een sieraad valt niet onder de garantie.

Artikel 9. Verzorginstructies
De sieraden van Taj Amsterdam zijn handgemaakt en bestaan uit diverse kostbare materialen. Om ervoor te zorgen dat de sieraden lang mooi blijven, willen wij je graag de volgende verzorginstructies meegeven:

Vergulde sieraden
Om te voorkomen dat de kleur van gold plated sieraden te snel vervaagt, is het belangrijk dat je deze instructies opvolgt:

1. Vermijd contact met water. Dit betekent dat je je sieraden afdoet voordat je je handen wast, gaat douchen, zwemmen, de afwas doet en tijdens elke andere activiteit waarbij de kans bestaat dat je sieraden in contact komen met water.
2. Bewaar je sieraden op een schone en droge plaats zonder direct zonlicht, vocht (zoals een badkamer) of warmte.
3. Vermijd contact met parfum, oliën, lotions en antibacteriële gels, en zorg ervoor dat je sieraden niet in aanraking komen met chemicaliën (zoals schoonmaakmiddelen). Probeer ook contact met zweet te vermijden.
4. Doe je sieraden af voordat je naar bed gaat, sport of handarbeid verricht waarbij de sieraden belast worden of in aanraking komen met wrijving.

Sterling zilver
Sterling zilver is een zacht edelmetaal. Dat betekent dat er krasjes en deukjes in je zilveren sieraden kunnen ontstaan door ze te dragen. Om je zilveren sieraden zo mooi mogelijk te houden, raden wij je aan ze af te doen als je bijvoorbeeld in de tuin gaat werken, gaat sporten of iets anders gaat doen waarbij je je sieraden kan belasten. Als je zilveren sieraden een tijdje niet draagt, dan kan het bovendien zo zijn dat de kleur iets donkerder wordt. Poets je sieraden met wat zilverpoets (zoals Silvo) en een droge doek en ze zullen er weer als nieuw uitzien.

Sieraden met stenen
Omdat stenen natuurproducten zijn, kunnen de kleur en tekening per steen lichtelijk variëren. Om stenen mooi te houden, is het belangrijk er bewust en zorgvuldig mee om te gaan. Zo zijn stenen bijvoorbeeld  gevoelig voor zonlicht, vocht, oliën en chemicaliën: chemicaliën en oliën kunnen na verloop van tijd zelfs binnendringen en kleurveranderingen veroorzaken.

Invloeden als zweet, parfums en lotions kunnen een zelfde soort effect hebben. Om de stenen in jouw sieraden zo mooi mogelijk te houden, behandel je ze daarom met zorg, en gelden dezelfde adviezen als voor gold plated sieraden (zie hierboven).

Artikel 10. Copyright
10.1 Alle foto's en afbeeldingen die worden gebruikt door Taj Amsterdam zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder schriftelijke toestemming van Taj Amsterdam mogen foto's en afbeeldingen niet worden gereproduceerd en in het openbaar worden gebruikt.
10.2 Een bezoeker van de site van Taj Amsterdam mag geen auteursrechtelijk beschermde werken of andere in de site opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen zonder toestemming van Taj Amsterdam (ook niet via een eigen netwerk).

Artikel 11. Geschillen
11.1 Op de overeenkomst en deze algemene Voorwaarden is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing.

Artikel 12. Lifestyle Magazine
Taj Amsterdam stelt de inhoud van haar website zorgvuldig samen. Toch is het mogelijk dat de informatie die op de Taj Amsterdam site wordt gepubliceerd onvolledig c.q. onjuist is. Fouten (in de gegevensverwerking) kunnen echter niet altijd voorkomen worden.

Beweringen en meningen, geuit in de artikelen en mededelingen op de pagina’s van de Taj Amsterdam site zijn die van de auteur(s) en niet (noodzakelijkerwijs) die van de redactie, de webmaster of de Internet-provider. Taj Amsterdam kan er niet voor instaan dat de informatie op de website van Taj Amsterdam geschikt is voor het doel waarvoor de informatie door de bezoeker wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in een staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.

Taj Amsterdam sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de Taj Amsterdam site of informatie die door middel van voorgenoemde media verkregen is of die het gevolg is van beweringen en meningen, geuit in voorgenoemde media.

Taj Amsterdam zal zich inspannen om de beschikbaarheid van haar website zo groot mogelijk te doen zijn alsmede om eventuele storingen zo snel mogelijk te (doen) verhelpen. Taj Amsterdam is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met storingen of met de onmogelijkheid de site van Taj Amsterdam te kunnen raadplegen.

Deze Algemene Voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt en van kracht gegaan op 5 september 2019.