Eco-friendly sieraden

KWALITATIEF ZILVER & PREMIUM GOLD PLATING

Taj gebruikt alleen de hoogste kwaliteit 925 sterling zilver. Dit betekent dat onze sieraden puur en nikkelvrij zijn. Bovendien is 100% van ons zilver gerecycled dan wel ethisch gemijnd.

Onze vergulde sieraden zijn ethisch en premium verguld met een extra dikke laag 18k goud die met vakmanschap is aangebracht. Onder het goud zit zilver dan wel hoogwaardig brass dat zorgvuldig geselecteerd is om het goud optimaal te laten hechten. Al onze gold plated sieraden zijn bovendien voorzien van een keramische coating die ervoor zorgt dat het goud langer mooi blijft. Hierdoor zijn Taj sieraden niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam.

DUURZAAM & HANDGEMAAKT 

Bij Taj selecteren we onze materialen met de grootste zorgvuldigheid. Zodra we beginnen met produceren, worden onze sieraden bovendien verwerkt zonder schadelijke stoffen die in de aarde lekken. Het productieproces is dusdanig geoptimaliseerd dat er zo min mogelijk chemisch afvalmateriaal ontstaat. Het weinige chemische afval dat niet te vermijden is, wordt deskundig en door een gecertificeerd bedrijf geneutraliseerd.

De lokale ambachtslieden experimenteren continu met nieuwe, duurzame technieken en technologie. Het idee hierachter is dat er altijd ruimte is voor verbetering en nog duurzamere manieren van produceren. Niet alleen worden de arbeidsomstandigheden verbeterd waar en wanneer ze maar kunnen; ons lokale team is ook constant op zoek naar creatieve manieren om het lokale milieu nóg beter te beschermen.

EERLIJKE PRODUCTIE

Onze sieraden worden niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd, maar ook eerlijk en sociaal. Lees hier meer over onze eerlijke productie en sociaal maatschappelijke programma’s.