Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Ons verhaal

SIERADEN ALS TALISMANNEN

Taj Amsterdam maakt stijlvolle, eco-friendly sieraden voor mannen en vrouwen. Onze ontwerpen zijn elegant en authentiek, maar toch ook relaxed en makkelijk draagbaar. In ieder ontwerp gaat een hoop aandacht en passie. Maar onze sieraden zijn meer dan alleen mooi. Veel meer.

Wij ontwerpen onze sieraden als talismannen; als draagbare reminders aan inspirerende en bevrijdende waarden en levensfilosofieën. Daarom heeft ieder sieraad een wereldse naam, betekenisvol detail of symbool. Niet alleen om je te inspireren en betekenis toe te voegen, maar ook om je te laten filosoferen en je eraan te herinneren het leven vrij, met passie en lef te leven. Droom, onderneem, verleg grenzen. Het leven is te kort en kostbaar om er niet het maximale uit te halen.

Ieder Taj sieraad is met de hand gemaakt op Bali van zoveel mogelijk gerecycled 925 sterling zilver, 14k goud en brass. Met liefde, zorg en aandacht voor de planeet. Onze talismannen gaan een leven lang mee.


EERLIJKE PRODUCTIE

Ieder sieraad begint met een schets die wij zelf met de hand tekenen, geïnspireerd door reizen, culturen, religies, de natuur en eeuwenoude symboliek. Die schetsen nemen we mee naar Bali, waar onze sieraden onder eerlijke omstandigheden en met de hand worden gemaakt in onze vaste werkplaats. Eerlijk betekent dat wij onze makers een fair loon betalen en ervoor zorgen dat zij in een veilige omgeving en binnen reguliere werkuren werken. Daarnaast garanderen wij dat er geen kinderen in het productieproces van onze sieraden participeren en houden wij rekening met de ceremonies die in Bali zo belangrijk zijn. Zo respecteren we niet alleen mensen- en arbeidsrechten, maar ook de lokale cultuur – een belangrijke voorwaarde voor onze goede en inmiddels ook liefdevolle samenwerkingen. Benieuwd naar de mensen die onze sieraden maken? Ontmoet hier een paar van onze smeden.


AUTHENTIEK & HANDCRAFTED

Wij doen niet aan massaproductie en onze handgemaakte sieraden zijn dan ook nooit exact hetzelfde. Ieder Taj sieraad is authentieker en unieker dan dat. Soms zit er een detail van een ring niet precies in dezelfde hoek als dat van een andere ring. Soms is er een klein belletje in het zilver ontstaan, waardoor er later een klein donker vlekje in het zilver zichtbaar is. Wij hebben ervoor gekozen juíst niets aan deze ‘flaws’ te doen. Authentiek handwerk met af en toe charmante verschillen en imperfecties: we love it, and hope you will, too.

GERECYCLED ZILVER EN GOUD

Onze sieraden zijn met de hand gemaakt van zoveel mogelijk gerecycled zilver, 14k goud en brass. Het gebruik van gerecyclede materialen is beter voor de lokale mensen, maar ook voor de mooie Indonesische natuur. Om te voorkomen dat er tijdens het productieproces gifstoffen in de aarde lekken, wordt al ons afvalmateriaal bovendien veilig en deskundig vernietigd. Lees hier meer over de duurzaamheid van onze sieraden.

 

PAYING IT FORWARD: ONZE GOEDE DOELEN

Omdat wij geloven dat alles beter en mooier is wanneer je het deelt, doneren wij een deel van onze opbrengst aan goede doelen. Namelijk een opvangtehuis in Bali voor kansarme kinderen van alleenstaande ouders, en een Nederlandse stichting die de bebossing in West-Afrika herstelt. Lees hier meer over deze goede doelen.