Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Ons verhaal

ETHICAL SIERADEN MET BETEKENIS

Taj Amsterdam maakt ethical sieraden voor mannen en vrouwen. Onze ontwerpen zijn elegant en authentiek, maar toch ook relaxed en makkelijk draagbaar. In ieder ontwerp gaat een hoop aandacht en passie. Maar onze sieraden zijn meer dan alleen mooi. Veel meer.

Wij ontwerpen onze sieraden als talismannen; als draagbare reminders aan inspirerende en bevrijdende waarden en levensfilosofieën. Daarom heeft ieder sieraad een wereldse naam, betekenisvol detail of symbool. Niet alleen om je te inspireren en betekenis toe te voegen, maar ook om je te laten filosoferen en je eraan te herinneren het leven vrij, met passie en lef te leven. Droom, onderneem, verleg grenzen. Het leven is te kostbaar om er niet het maximale uit te halen!

Taj-sieraden zijn met de hand gemaakt op Bali van100% ethical gerecycled zilver. Ook het gold platen van onze sieraden wordt volledig ethisch en ambachtelijk op Bali gedaan. Echte kwaliteit met zowel respect voor de makers als de planeet.


EERLIJKE PRODUCTIE

Ieder sieraad begint met een schets die wij zelf met de hand tekenen, geïnspireerd door reizen, culturen, religies, de natuur en door eeuwenoude symboliek. Die schetsen gaan vervolgens naar Bali, waar onze sieraden onder eerlijke omstandigheden en grotendeels met de hand worden gemaakt in de vaste werkplaats waar wij mee samenwerken.

Eerlijk betekent dat de smeden een fair loon krijgen en dat zij in een veilige omgeving en binnen reguliere werkuren werken. Middels verschillende trainingen en vaardighedenprogramma’s kunnen zij zich bovendien blijven ontwikkelen en doorgroeien. Er is een sterk sociaal vangnet voor alle lokale medewerkers en er wordt veel waarde gehecht aan harmonieus samenwerken en aan de gedeelde waarden binnen het multiculturele team.

SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE PROGRAMMA'S 

Daarnaast zijn er verschillende sociaal maatschappelijke programma’s om de lokale bevolking te helpen:

- Vrouwen woonachtig in de omgeving van de werkplaats worden actief betrokken bij het vervaardigen van sieraden met kralen en ander handwerk. Op deze manier kunnen zij meer inkomsten vergaren voor het onderhouden van hun families.
- Er is een opleidingsmogelijkheid voor ‘amateur’-smeden. Regelmatig worden zij door expertsmeden opgeleid tot volwaardige en ethisch-georiënteerde vaklieden, zodat zij een vaste aanstelling kunnen krijgen in de werkplaats en zo een beter bestaan op kunnen bouwen.
- Er wordt lokaal geld ingezameld om ieder jaar een donatie te kunnen doen aan een lokaal weeshuis of verzorgingstehuis.

Tot slot garanderen wij dat er geen kinderen in het productieproces van onze sieraden participeren en houden wij rekening met de ceremonies die in Bali zo belangrijk zijn. Zo respecteren we niet alleen mensen- en arbeidsrechten, maar ook de lokale cultuur – een belangrijke voorwaarde voor onze mooie samenwerkingen.

ECO-FRIENDLY & HANDGEMAAKT 

Taj-sieraden zijn met de hand gemaakt op Bali van100% ethical gerecycled zilver. Ook het gold platen van onze sieraden wordt volledig ethisch en ambachtelijk op Bali gedaan. Onze sieraden zijn bovendien bewerkt zónder schadelijke stoffen die in de aarde lekken. Het productieproces is dusdanig geoptimaliseerd dat er zo min mogelijk chemisch afvalmateriaal ontstaat. Het weinige chemische afval dat niet te vermijden is, wordt deskundig en door een erkend bedrijf geneutraliseerd.

In de werkplaats waar de Taj-sieraden worden gemaakt, wordt ook continu geëxperimenteerd met nieuwe, duurzame technieken en technologie. Het idee daarachter is dat er altijd ruimte is voor verbetering en meer verduurzaming en vergroening. Niet alleen worden de werkcondities verbeterd waar kan, ook wordt er voortdurend gezocht naar nieuwe mogelijkheden om het lokale milieu nóg beter te beschermen.

PAYING IT FORWARD: BOMEN PLANTEN

Omdat wij geloven dat alles beter en mooier is wanneer je het deelt, doneren wij een deel van onze opbrengst aan het Tree of Life-initiatief van stichting Het Kan Wel! Dit initiatief is in het leven geroepen om de bebossing van verschraalde terreinen – waaronder in het West-Afrikaanse Togo – te herstellen.

Waarom wij voor deze stichting en dit initiatief gekozen hebben? Omdat een van de Taj-founders er jarenlang werkzaam voor was. Daardoor hebben wij zelf kunnen zien welke prachtige stappen deze stichting zet en weten wij dat het geld dat Taj investeert écht goed – en dit geval in de aarde! – terechtkomt.

Het herstellen van de ontbossing van onze planeet is bovendien heel erg hard nodig. De kaalslag in de wereld is namelijk niet alleen bedroevend, maar onacceptabel en zelfs gevaarlijk. Wereldwijd verdwijnt er iedere twee seconden een voetbalveld aan bos; een bedreiging voor de overlevingskans van mensen en dieren, de biodiversiteit van onze planeet en een groot gevaar voor klimaatverandering.

Door Tree of Life te supporten, proberen wij met Taj bij te dragen aan het herstel van onze bossen. De bossen die er eerder waren dan wij, de mensen, en die er nog lang zullen zijn nadat wij weer verdwenen zijn. Samen maken we de wereld weer een stukje groener. Én mooier. We’re helping the world in style! ;-)