Ons verhaal

ELEGANTE & DUURZAME SIERADEN 

Taj Amsterdam maakt stijlvolle en duurzame sieraden voor mannen en vrouwen. Onze sieraden zijn vakkundig en met de hand gemaakt van 100% gerecycled en ethisch gemijnd zilver en ethische edelstenen. Ook het 18k premium gold platen van onze sieraden wordt volledig ethisch, milieuvriendelijk en ambachtelijk gedaan. Onze Indonesische producenten krijgen een eerlijk loon en werken in een veilige werkomgeving en binnen reguliere werkuren. Dankzij verschillende programma’s kunnen zij zich bovendien blijven ontwikkelen en doorgroeien. 

Onze ontwerpen zijn elegant en toch edgy, iconisch en toch makkelijk draagbaar. Maar Taj-sieraden gaan over meer dan duurzaamheid en esthetiek. Wij ontwerpen onze sieraden als inspirerende kunstwerken; als tijdloze herinneringen aan inspirerende en bevrijdende waarden en levensfilosofieën. Daarom draagt elk Taj-stuk een wereldse naam, betekenisvol detail of symbool. Dat maakt onze sieraden ook een extra mooi cadeau - voor zowel een geliefde als jezelf.KWALITATIEF ZILVER & PREMIUM GOLD PLATING

Taj gebruikt alleen de hoogste kwaliteit 925 sterling zilver. Dit betekent dat onze sieraden puur en nikkelvrij zijn. Bovendien is 100% van ons zilver gerecycled dan wel ethisch gemijnd.

Onze vergulde sieraden zijn ethisch en premium verguld met een extra dikke laag 18k goud die met vakmanschap is aangebracht. Onder het goud zit zilver of hoogwaardig brass dat zorgvuldig geselecteerd is om het goud optimaal te laten hechten. Al onze gold plated sieraden zijn bovendien voorzien van een keramische coating die ervoor zorgt dat het goud langer mooi blijft. Hierdoor zijn Taj sieraden niet alleen mooi, maar ook duurzaam.

EERLIJK & ECHT VAKMANSCHAP

Ieder Taj-sieraad begint met een handgetekende schets die is geïnspireerd door reizen, culturen, religies, de natuur en eeuwenoude symboliek. Deze schetsen worden vervolgens meegenomen naar Indonesië, waar onze sieraden onder eerlijke omstandigheden en grotendeels met de hand worden gemaakt in ons lokale, hoogwaardige partneratelier.

Onze smeden krijgen een eerlijk loon en werken in een veilige werkomgeving en binnen de reguliere werkuren. Bovendien kunnen zij zich dankzij verschillende programma's en vaardighedenprogramma’s blijven ontwikkelen en doorgroeien.  Er is een sterk sociaal vangnet voor alle lokale medewerkers en er wordt veel waarde gehecht aan harmonieus samenwerken en aan de gedeelde waarden binnen het multiculturele team.

MILIEUVRIENDELIJK & HANDGEMAAKT 

Bij Taj selecteren we onze materialen met de grootste zorgvuldigheid. Zodra we beginnen met produceren, worden onze sieraden verwerkt zonder schadelijke stoffen die in de aarde lekken. Het productieproces is dusdanig geoptimaliseerd dat er zo min mogelijk chemisch afvalmateriaal ontstaat. Het weinige afval dat niet te vermijden is, wordt door een gecertificeerd bedrijf geneutraliseerd.

Onze ambachtslieden experimenteren continu met nieuwe, duurzame technieken en technologie. Het idee hierachter is dat er altijd ruimte is voor verbetering en nog duurzamere manieren van produceren. Niet alleen worden de arbeidsomstandigheden verbeterd waar en wanneer ze maar kunnen; ons lokale team is ook constant op zoek naar creatieve manieren om het lokale milieu nóg beter te beschermen.


SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE PROGRAMMA'S 

Naast onze duurzame en ethische manier van produceren, zijn er verschillende sociaal maatschappelijke programma’s om de lokale bevolking te helpen:

- Vrouwen woonachtig in de omgeving van de werkplaats worden actief betrokken bij het vervaardigen van sieraden met kralen en ander handwerk. Op deze manier kunnen zij meer inkomsten vergaren voor het onderhouden van hun families.

- Er is een opleidingsmogelijkheid voor ‘amateur’-smeden. Regelmatig worden zij door expertsmeden opgeleid tot volwaardige en ethisch-georiënteerde vaklieden, zodat zij een vaste aanstelling kunnen krijgen in de werkplaats en zo een beter bestaan op kunnen bouwen.

- Er wordt lokaal geld ingezameld om ieder jaar een donatie te kunnen doen aan een lokaal weeshuis of verzorgingstehuis.

Tot slot garanderen wij dat er geen kinderen in het productieproces van onze sieraden participeren en houden wij rekening met de ceremonies die in Bali zo belangrijk zijn. Zo respecteren we niet alleen mensen- en arbeidsrechten, maar ook de lokale cultuur – een belangrijke voorwaarde voor onze mooie samenwerkingen.

GOED DOEL: BOMEN PLANTEN

Omdat wij geloven dat alles mooier is wanneer je het deelt, doneren wij een deel van onze opbrengst aan het Tree of Life initiatief van de Nederlandse stichting Het Kan Wel! Dit initiatief is in het leven geroepen om de bebossing van droge gebieden te herstellen.

Het herstel van de ontbossing van onze planeet is hard nodig. De kaalslag in de wereld is niet alleen verdrietig, maar onaanvaardbaar en zelfs gevaarlijk. Door Tree of Life te steunen, probeert Taj bij te dragen aan het herstel van bossen wereldwijd.

Samen maken we de wereld een beetje groener en een beetje mooier. Samen helpen we de wereld zowel bewust als in stijl.