Eerlijke productie

Onze sieraden zijn duurzaam en met de hand gemaakt van 100% gerecycled en ethisch gemijnd zilver. Ook het 18k premium gold platen van onze sieraden wordt volledig ethisch, milieuvriendelijk en ambachtelijk gedaan. Onze smeden krijgen een eerlijk loon en werken in een veilige werkomgeving en binnen de reguliere werkuren.

Dankzij verschillende programma's en vaardighedenprogramma’s kunnen onze smeden zich blijven ontwikkelen en doorgroeien. Er is een sterk sociaal vangnet voor alle lokale medewerkers en er wordt veel waarde gehecht aan harmonieus samenwerken en aan de gedeelde waarden binnen het multiculturele team.

Naast onze ethische productie, zijn er een aantal sociaal maatschappelijke programma’s om de lokale bevolking te helpen.

SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE PROGRAMMA'S 

- Vrouwen woonachtig in de omgeving van de werkplaats worden actief betrokken bij het vervaardigen van sieraden met kralen en ander handwerk. Op deze manier kunnen zij meer inkomsten vergaren voor het onderhouden van hun families.

- Er is een opleidingsmogelijkheid voor ‘amateur’-smeden. Regelmatig worden zij door expertsmeden opgeleid tot volwaardige en ethisch-georiënteerde vaklieden, zodat zij een vaste aanstelling kunnen krijgen in de werkplaats en zo een beter bestaan op kunnen bouwen.

- Er wordt lokaal geld ingezameld om ieder jaar een donatie te kunnen doen aan een lokaal weeshuis of verzorgingstehuis.

Tot slot garanderen wij dat er geen kinderen in het productieproces van onze sieraden participeren en houden wij rekening met de ceremonies die in Bali zo belangrijk zijn. Zo respecteren we niet alleen mensen- en arbeidsrechten, maar ook de lokale cultuur – een belangrijke voorwaarde voor onze mooie samenwerkingen.

DUURZAME PRODUCTIE

Onze sieraden worden niet alleen op een eerlijke manier geproduceerd, maar ook duurzaam. Lees hier meer over onze milieuvriendelijke productie.