Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Eerlijke productie

Taj-sieraden zijn met de hand gemaakt op Bali van100% ethical gerecycled zilver. Ook het gold platen van onze sieraden wordt volledig ethisch en ambachtelijk op Bali gedaan. Echte kwaliteit met zowel respect voor de makers als de planeet.

Eerlijk betekent dat de smeden een fair loon krijgen en dat zij in een veilige omgeving en binnen reguliere werkuren werken. Middels verschillende trainingen en vaardighedenprogramma’s kunnen zij zich bovendien blijven ontwikkelen en doorgroeien. Er is een sterk sociaal vangnet voor alle lokale medewerkers en er wordt veel waarde gehecht aan harmonieus samenwerken en aan de gedeelde waarden binnen het multiculturele team.

SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE PROGRAMMA'S 

Naast onze ethische productie, zijn er een aantal sociaal maatschappelijke programma’s om de lokale bevolking te helpen:

- Vrouwen woonachtig in de omgeving van de werkplaats worden actief betrokken bij het vervaardigen van sieraden met kralen en ander handwerk. Op deze manier kunnen zij meer inkomsten vergaren voor het onderhouden van hun families.

- Er is een opleidingsmogelijkheid voor ‘amateur’-smeden. Regelmatig worden zij door expertsmeden opgeleid tot volwaardige en ethisch-georiënteerde vaklieden, zodat zij een vaste aanstelling kunnen krijgen in de werkplaats en zo een beter bestaan op kunnen bouwen.

- Er wordt lokaal geld ingezameld om ieder jaar een donatie te kunnen doen aan een lokaal weeshuis of verzorgingstehuis.

Tot slot garanderen wij dat er geen kinderen in het productieproces van onze sieraden participeren en houden wij rekening met de ceremonies die in Bali zo belangrijk zijn. Zo respecteren we niet alleen mensen- en arbeidsrechten, maar ook de lokale cultuur – een belangrijke voorwaarde voor onze mooie samenwerkingen.