Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Eerlijke productie

Onze sieraden worden onder eerlijke omstandigheden en met de hand gemaakt in onze werkplaats op Bali. Eerlijk betekent dat wij onze makers een fair trade loon betalen en ervoor zorgen dat zij in een veilige omgeving en binnen reguliere werkuren werken. Daarnaast garanderen wij dat er geen kinderen in het productieproces van onze sieraden participeren en houden wij rekening met de ceremonies die in Bali zo belangrijk zijn. Zo respecteren wij niet alleen mensen- en arbeidsrechten, maar ook de lokale cultuur – een belangrijke voorwaarde voor onze goede én inmiddels liefdevolle samenwerkingen.

ONZE SMEDEN

Ons team bestaat uit zo’n dertig zilversmeden. Sommigen werken vanuit huis, anderen vanuit de werkplaats waar het vijf jaar geleden allemaal begon. We stellen je graag voor aan onze harde kern: de drie smeden die vanaf het begin van Taj bij ons zijn en die inmiddels een leidende rol hebben in de productie van onze sieraden. Niet alleen meer onze werknemers, maar na al die jaren samen ook onze dierbare vrienden. Onze Balinese familie, noemen we ze ook wel. Een kleine introductie.

Nyoman

Nyoman is met de jaren onze lokale manager op Bali geworden. Ze mist zelf een duim, maar smeed zilver als de beste. Toen we haar leerden kennen, sprak ze bijna geen Engels en kregen we met potlood geschreven bonnetjes; nu babbelt ze een aardig woordje en krijgen we complete Excel-documenten toegestuurd. Nyoman is enorm geprofessionaliseerd, en dat is werkelijk prachtig om te zien. Even prachtig zijn haar wangen die zoveel voller zijn geworden sinds ze voor ons werkt. Net zoals die van haar drie kinderen, die nu genoeg en gezond eten én naar school kunnen. Een powerhouse van een vrouw die ons nog dagelijks inspireert.

Wayan

Wayan is Nyomans zus. Ze heeft altijd een lach op haar gezicht, geniet zichtbaar van haar werk. Misschien omdat ze eindelijk rust heeft. Vroeger leefde ze van dag tot dag en moest ze de eindjes aan elkaar knopen; nu heeft ze een stabiel inkomen. Ze smeedt de meest priegelige designs tot perfectie en staat in drukke tijden altijd voor ons klaar.

Wayan

Ja, nog een Wayan! Want op Bali worden maar een aantal namen gebruikt. Deze Wayan is Nyomans man, en is de meest geëmancipeerde Balinees die we kennen. Hij is apetrots op zijn vrouw in haar rol als manager, en vindt het geen enkel probleem om haar orders in de werkplaats op te volgen. Hij is lief, zacht en stil. En terwijl hij bijna opgaat in de ruimte, maakt hij de meest kunstige sieraden. Vooral die met details, zijn grote specialiteit. Bonusfeit: Wayan heeft ook nog eens de mooiste ogen ooit.