Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Onze goede doelen

Omdat wij geloven dat alles beter en mooier is wanneer je het deelt, doneren wij een deel van onze opbrengst aan twee goede doelen: een opvangtehuis voor kansarme kinderen in Indonesië en een organisatie die de bebossing in West-Afrika herstelt.

OPVANGTEHUIS VOOR KINDEREN OP BALI

Aan het einde van ieder jaar doneren wij een deel van onze opbrengst aan een kinderopvangtehuis op Bali voor wezen en kinderen van alleenstaande ouders, waar zij naschoolse opvang, eten, medische zorg en extra educatie krijgen. Kinderen die een financiële sponsor hebben, kunnen overdag naar school. Na schooltijd biedt het opvangtehuis zelf extra vakken aan, zoals Engels en muziekles. Daardoor krijgen ook de kinderen zónder sponsor kans op een basiseducatie en een toekomst.

Wij zijn ontroerd door de hoeveelheid aandacht en liefde die er in dit opvangtehuis voor de kinderen is. De kinderen krijgen op deze veilige plek mentale steun en het gevoel van een familie. Er worden verjaardagen gevierd, er wordt gelachen, samen gespeeld en samen gekookt. Wanneer we op Bali zijn, gaan we altijd langs om met de kinderen te spelen, of af en toe een les Engels te geven. Het opvangtehuis is een bijzonder en inspirerend initiatief en wij zijn supertrots en dankbaar het met Taj te kunnen steunen.

BOMEN PLANTEN IN WEST-AFRIKA

Het Tree of Life-initiatief is een Nederlands project dat de bebossing van West-Afrika herstelt, one tree at a time. En dat is heel hard nodig. De kaalslag in het West-Afrikaanse Togo – en de rest van de wereld – is namelijk niet alleen bedroevend, maar onacceptabel en zelfs gevaarlijk. Wereldwijd verdwijnt er iedere twee seconden een heel voetbalveld aan bos. Een ramp voor de overlevingskans van mensen en dieren, de biodiversiteit van onze planeet en een groot gevaar voor klimaatverandering. Zo is twaalf procent van alle CO2-uitstoot die de mensheid veroorzaakt, te wijten aan ontbossing. Volgens Greenpeace is dat is meer dan de CO2-uitstoot van al het verkeer bij elkaar.

Door Tree of Life te steunen proberen wij met Taj bij te dragen aan het herstel van onze bossen. De bossen die er eerder waren dan wij, de mensen, en die er nog lang zullen zijn nadat wij weer verdwenen zijn. Willen wij als mensheid voortbestaan, zullen we meer van onze natuur moeten houden. Voor haar moeten zorgen en voor haar opkomen. Zoals milieuorganisatie Conservation International het zo mooi verwoordt: “Nature doesn’t need people. People need nature.”