• Home
  • Sieraadbehoud

Sieraadbehoud

Onze sieraden zijn ambachtelijk gemaakt en bestaan uit diverse kostbare materialen. Van nature zijn zilver en goud zachte edelmetalen; hoe zorgvuldig je er ook mee omgaat, draagsporen zijn op den duur onvermijdelijk. Voor ons is dat zelfs onderdeel van de charme van sieraden: je geniet er een leven lang van, en je sieraden vertonen dan ook net als jij tekenen van leven. Charmante imperfecties die jouw sieraden nóg meer van jou maken, en die een eigen verhaal vertellen.

Dit betekent niet dat je zelf geen invloed hebt op de snelheid waarmee en de mate waarin gebruikssporen op zullen treden. Om ervoor te zorgen dat je sieraden zo lang mogelijk mooi blijven, willen wij je daarom onderstaande verzorginstructies meegeven.

GOLD PLATED SIERADEN
Om ervoor te zorgen dat je sieraden zo lang mogelijk mooi blijven en om te voorkomen dat de kleur van gold plated sieraden te snel vervaagt, is het belangrijk dat je onderstaande instructies opvolgt:

  1. Vermijd contact met water. Dit betekent dat je je sieraden afdoet voordat je je handen wast, gaat douchen, zwemmen, de afwas doet en tijdens elke andere activiteit waarbij de kans bestaat dat je sieraden in contact komen met water.
  2. Bewaar je sieraden op een schone en droge plaats zonder direct zonlicht, vocht (zoals een badkamer) of warmte. Zorg ervoor dat ze ook niet kunnen krassen door aanraking met je andere sieraden.
  3. Vermijd contact met parfum, oliën, lotions en antibacteriële gels, en zorg ervoor dat je sieraden niet in aanraking komen met chloor en chemicaliën (zoals schoonmaakmiddelen). Probeer ook contact met zweet te vermijden.
  4. Doe je sieraden af voordat je naar bed gaat, in de tuin gaat werken, gaat sporten, poetsen of handarbeid verricht waarbij de sieraden belast worden of in aanraking komen met wrijving. Dit voorkomt ook krasjes en putjes.

STERLING ZILVER
Ook sterling zilver is een zacht edelmetaal. Dat betekent dat er krasjes en putjes in je sieraden kunnen ontstaan door ze te dragen. Om je zilveren sieraden zo mooi mogelijk te houden, raden wij je aan ze af te doen als je bijvoorbeeld naar bed gaat, in de tuin gaat werken, gaat sporten, poetsen of iets anders gaat doen waarbij je je sieraden kan belasten. Doe de sieraden voorzichtig af, en zorg ervoor dat je buigen van het sieraad (bij bijvoorbeeld armband cuffs) vermijdt. 

Zilver kan met de tijd bovendien donker kleuren. Hoe snel dat gaat, hangt af van verschillende factoren. Je houdt je zilveren sieraden langer mooi door contact met chemische producten (zoals zeep, lotions, oliën en gels) te vermijden, je sieraden af te doen wanneer je transpireert en door ze niet op een vochtige plek te bewaren (zoals de badkamer). Bewaar je sieraden bovendien op zo’n manier, dat ze niet kunnen krassen door aanraking met andere sieraden.

Is het zilver toch wat matter of donkerder gekleurd? Poets je sieraden dan met een zachte katoenen doek of zilverpoetsdoek en/of met een kwalitatief zilverpoetsmiddel zoals Silvo (te koop bij meerdere grote supermarkten en drogisterijen). Ze zullen er weer als nieuw uitzien.