Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Eco-friendly sieraden

WAT MAAKT ONZE SIERADEN ECO-FRIENDLY?

Taj maakt eco-friendly sieraden van 100 procent gerecycled zilver en zoveel mogelijk gerecycled goud. Dat betekent dat ons zilver en goud zo min mogelijk uit mijnen wordt gehaald. Daar kiezen wij bewust voor, want de meeste zilver- en goudmijnen liggen in ontwikkelingslanden, waar 90 procent van alle mijnwerkers (zo’n 25 miljoen mensen) onder verschrikkelijke omstandigheden werkt. Mijnhouders schenden fundamentele mensenrechten en kinderarbeid en gedwongen arbeid zijn dagelijkse gruwelen. Het werk in de mijnen is zwaar, ongezond en onveilig. Werknemers werken bijvoorbeeld 12 uur achter elkaar en werken met gifstoffen in slecht geventileerde ruimtes. Die gifstoffen lekken vervolgens door naar het grondwater en de zee. Zilver- en goudmijnen zijn daardoor ook nog eens gigantisch milieuvervuilend.

Onze eco-friendly sieraden van gerecycled zilver en goud zijn in Bali bewerkt zónder schadelijke stoffen die in de aarde lekken. Oftewel: onze sieraden zijn geen last voor mens en natuur. Waar al dat zilver en goud voor onze sieraden vandaan komt? Van oude sieraden en zilverwaar (zoals vorken, onderzetters en kandelaars) uit Bali, Sulawesi, Kalimantan en Java. Onze smeden smelten al dat edelmetaal om en smeden er vervolgens onze designs van. Ieder sieraad heeft zo al eens een leven gehad, en heeft daardoor een prachtig stukje geschiedenis.

PEOPLE & PLANET & PEACE

Wij houden van de natuur, mensen en harmonie. Zelf refereren we hieraan als onze 3 P’s: People & Planet & Peace. Door onze liefde voor deze P’s proberen wij onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Niet alleen door gerecycled zilver en goud te gebruiken en eco-friendly en fair te produceren, maar door op iedere andere mogelijke manier milieuvriendelijke keuzes te maken. Zo verpakken wij onze eco-friendly sieraden in handgemaakte en biologisch afbreekbare sieradendoosjes en gebruiken we uitsluitend gerecycled papier en katoen.


We gaan zelfs nog een stapje verder: ook buiten Taj en onze eco-friendly sieraden proberen wij zoveel mogelijk groene keuzes te maken. We eten bijvoorbeeld overwegend plantaardig, natuurlijk (en holistisch!) en supporten ook andere groene merken. Wil je meer meekrijgen van onze lifestyle? Neem dan een kijkje in ons lifestyle magazine.