Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Eco-friendly sieraden

WAT MAAKT ONZE SIERADEN ECO-FRIENDLY?

Taj maakt eco-friendly sieraden van zoveel mogelijk gerecycled zilver, 14k goud en brass. Daar kiezen wij bewust voor, want de meeste zilver- en goudmijnen liggen in ontwikkelingslanden, waar 90 procent van alle mijnwerkers (zo’n 25 miljoen mensen) onder verschrikkelijke omstandigheden werkt. Mijnhouders schenden fundamentele mensenrechten en kinderarbeid en gedwongen arbeid zijn dagelijkse gruwelen. Het werk in de mijnen is zwaar, ongezond en onveilig. Werknemers werken bijvoorbeeld 12 uur achter elkaar en werken met gifstoffen in slecht geventileerde ruimtes. Die gifstoffen lekken vervolgens door naar het grondwater en de zee. Zilver- en goudmijnen zijn daardoor ook nog eens gigantisch milieuvervuilend.

Onze eco-friendly sieraden zijn in Bali bewerkt zónder schadelijke stoffen die in de aarde lekken. Oftewel: onze sieraden zijn geen last voor mens en natuur.

Al onze zilveren sieraden zijn gemaakt van honderd procent 925 sterling zilver. Als een sieraad gold plated is, dan is dat sieraad van binnen zilver met een laagje van 2 micron14k goud eromheen. Alleen bij ringen betekent gold plated dat de binnenkant van brass is, met een laagje van 5 micron14k goud eromheen. Dankzij de extra dikke laag goud blijven onze ringen langdurig mooi goud. Al onze sieraden zijn op aanvraag ook beschikbaar in massief goud.


PEOPLE & PLANET & PEACE

Wij houden van de natuur, mensen en harmonie. Zelf refereren we hieraan als onze 3 P’s: People & Planet & Peace. Door onze liefde voor deze P’s proberen wij onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Niet alleen door gerecycled zilver en goud te gebruiken en eco-friendly en fair te produceren, maar door op iedere andere mogelijke manier milieuvriendelijke keuzes te maken.