Taj & MommaLuv

Een deel van de opbrengst van iedere MoM-ketting wordt gebruikt om een ‘newborn-pakket’ te doneren aan een mama en baby in een ontwikkelingsland. Dit pakket is samengesteld door onze partner MommaLuv en zit vol met dingen die moeder en kind een veilige kans geven tijdens en na de bevalling, zoals een badje, klamboe, luiers, emmers en voeding. Enkele weken na jouw aankoop ontvang je een foto en het verhaal van de mama en het kindje die dit pakket mede dankzij jouw unieke Taj MoM-ketting hebben gekregen. Benieuwd wat je kunt verwachten? We delen graag het prachtige verhaal van mama's Vitoria en Efua en hun pasgeboren kindjes met je.


Het verhaal van…

Mama Vitoria & baby Riquelme - Guinee-Bissau, West-Afrika 

We stellen je graag voor aan de allereerste moeder en baby die we hebben mogen helpen met de Taj MoM-collectie. Taj Amsterdam en Stichting MommaLuv hebben eind 2021 de handen ineengeslagen en een groot pakket met babyspullen gedoneerd aan een moeder en pasgeboren baby in een van de armste landen ter wereld: Guinee-Bissau. Op de foto's op deze pagina zie je de mooie mama Vitoria en haar zoon Riquelme, die het pakket in ontvangst hebben genomen.

Vitoria is 28 jaar en woont in Bissau, de hoofdstad van Guinee-Bissau. Op 17 december 2021 beviel ze van haar tweede kindje, Riquelme. Om betere kansen voor hun toekomst te creëren, ging Vitoria tijdens haar zwangerschap naar de middelbare school. Op de foto's kun je zien waar ze woont met haar kinderen. Er is niet veel meer dan wat je ziet, maar gelukkig heeft ze veel vrienden en familieleden om haar heen. Iedereen helpt elkaar bij het opvoeden van de kinderen; ze maakt deel uit van een echte gemeenschap. En hoewel Vitoria's vriend niet bij haar woont, is ook hij ondersteunend.

Het pakket dat we mochten geven bestond onder andere uit: een babybadje, klamboe, dekentje, kleding, luiers, babyverzorgingsproducten, wasmiddel en eten voor Vitoria zelf om aan te sterken. O ja, en een potje voor als de kleine Riquelme wat groter is...

Van moeder tot moeders: Vitoria was nagenoeg sprakeloos toen ze het pakket ontving en was erg dankbaar. Net als wij, omdat we met Taj-MoM mama's van over de hele wereld met elkaar kunnen verbinden en samen een verschil kunnen maken voor moeders en kindjes die dit het hardst nodig hebben.

 

 

 

Het verhaal van…

Mama Efua & Baby Ekua - Ghana, West-Afrika

Efua is 29 jaar oud en woont met haar man en kindjes in de visserscommunity Moree in Ghana. Efua’s man is dan ook visser en zij zelf is ‘fishmonger’, wat betekent dat zij op het strand de vissen uit de netten haalt, selecteert en verkoopt op de markt. Op 5 januari 2022 is Efua bevallen van haar vierde kindje.

Het is een meisje dat de naam Ekua heeft gekregen. In Ghana betekent dat zoveel als: ‘meisje geboren op woensdag’. Vaak krijgen de kindjes er later nog een Engelse naam bij, tijdens een zogeheten ‘namegiving ceremony’. Maar vooralsnog heet Ekua gewoon Ekua.

Het MommaLuv-pakket dat wij hebben geschonken bestond ook in Efua's geval uit onder andere een babybadje, een klamboe, een dekentje, kleertjes, katoenen en wegwerpluiers, babyverzorgingsproducten, wasmiddel en voedsel voor de mama zelf om aan te sterken. Efua en haar man waren enorm blij met en dankbaar voor deze ondersteuning.

Steun zelf een moeder en kind

Wanneer jij zelf een Taj MoM-ketting bestelt, help ook jij een moeder en kind in een ontwikkelingsland. Op het moment dat je jouw gepersonaliseerde Taj MoM-ketting thuis ontvangt, krijg je daar het verhaal en de foto van de betreffende mama en baby bij. Mooi afgedrukt op een kaart, zodat je het - net als jouw sieraad - een levenlang kunt koesteren. Vind en creëer jouw unieke moedersieraad in onze MoM-shop

Een Taj MoM-sieraad cadeau doen? Ontdek dan onze Taj MoM-giftcard die als cadeau is ingepakt, en werkelijk een feestje is om te krijgen of te geven.