Hoe plaats je een foto in een medaillon?

Hoe plaats je een foto in een medaillon?

Het Taj mama medaillon is speciaal ontworpen voor moeders. Het gepersonaliseerde medaillon is gegraveerd én je kunt er een foto in plaatsen. Of als je wil, zelfs twee foto’s. Zo kun je je kindje(s) altijd dicht bij je dragen. Hoe je een foto in het medaillon plaatst? Een korte instructie.

Stap 1: een foto kiezen en uitsnijden

Kies een digitale foto uit en maak een mooie uitsnede. Houd er rekening mee dat het medaillon ovaal is, en dat de hoekjes van de foto af zullen vallen.

Stap 2: de foto op maat maken

Maak de foto in een fotoprogramma op maat. Zoek naar de optie ‘formaat wijzigen’ of ‘resize’ en voer hier de afmetingen in: 21 x 11 mm. Let erop dat je de beeldverhouding, ofwel de aspect ratio, van de foto behoudt. Meestal is dit een optie die je aan- en uit kunt vinken.

Kun je de foto hier niet in centimeters wijzigen? Probeer het dan (bijvoorbeeld in Paint) bij ‘Bestand’ > ‘Eigenschappen’. Vink ‘centimeters’ aan, en vul hier de juiste afmetingen in centimeters in: 21 x 11 mm, ofwel 0,21 x 0,11 cm.

Stap 3: de foto afdrukken

Print de foto zelf op fotopapier of laat hem afdrukken bij een winkel. Van fotowinkels tot zaken als de Kruidvat of de Hema: je kunt digitale foto’s op veel plekken gemakkelijk laten afdrukken. Tip: druk er meer af dan één, dan heb je een reserve achter de hand voor het geval het niet helemaal wil lukken.

Stap 4: de foto op maat knippen

De foto op maat knippen gaat het makkelijkst met een sjabloontje. Open het medaillon en leg er overtrekpapier op (of ander dun papier waar je doorheen kunt kijken, zoals een tissue). Trek de contouren van het fotovenstertje over en knip dit figuur uit: dit is je sjabloon.

Leg het sjabloon vervolgens op de foto die in het medaillon moet komen, en teken met een potlood voorzichtig de omtrek van het sjabloon op de foto: dit is je kniplijn. Knip de foto niet precies óp, maar nét aan de buitenkant van de lijn uit. Zo heb je wat speelruimte om voorzichtig bij te schaven indien en waar nodig.

Stap 5: plaats de foto in het medaillon

De foto kan achter de randjes van het medaillon geklemd worden. Maar om de foto extra veilig te bevestigen, kun je hem ook in het medaillon plakken. Doe een klein druppeltje kwalitatieve lijm op de achterkant van de foto. Plaats de foto voorzichtig in het medaillon en druk zachtjes aan. Laat het medaillon openliggen tot de lijm helemaal gedroogd is.

Je medaillon is nu klaar om gedragen te worden, mét foto en – hopelijk – ontzettend veel plezier en liefde.


Over Taj MoM

The Medallion is onderdeel van Taj MoM. Deze collectie bestaat uit zeven hele speciale, gepersonaliseerde kettingen die de liefdevolle band tussen moeder en kind eren. Een deel van de opbrengst van iedere MoM-ketting wordt gebruikt om een ‘newborn-pakket’ te doneren aan een mama en baby in een ontwikkelingsland.

Dit pakket is samengesteld door onze partner MommaLuv en zit vol met spulletjes die moeder en kind een veilige kans geven tijdens en na de bevalling, zoals een badje, klamboe, luiers, emmers en voeding. Enkele weken na jouw aankoop ontvang je een foto en het verhaal van de mama en het kindje die dit pakket mede dankzij jouw unieke Taj MoM-ketting hebben gekregen.

Ontdek de MoM-collectie >

 

Schreibe einen Kommentar

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Pflichtfelder