Hoe draag je als man een ring?

Hoe draag je als man een ring?

Je ziet steeds meer mannen die ringen dragen. Niet gek, want deze veelzijdige accessoires zijn de perfecte aanvulling op een horloge en kunnen een outfit helemaal afmaken. Maar hoe draag je als man een ring? Hoe houd je het stijlvol? Hoeveel ringen draag je? En hoe combineer je ze? Met deze tips weet jij precies hoe je als man je ringen mooi en smaakvol kunt dragen en combineren.


1. Om welke vinger draag je een ring?

Als er één vraag is die wij vaak krijgen, is het wel om welke vinger je als man een ring draagt. Ons antwoord is heel simpel: je kunt een ring om ál je vingers dragen. Ja, zelfs je pink en je duim. De ringvinger is allang niet meer uitsluitend bedoeld voor een trouwring en beide ringvingers mogen gebruikt worden om andere ringen aan te dragen. Kortom: draag ringen om de vingers waar je ze zelf het mooist vindt staan.

Oké, dat is misschien wat breed. Vooral als je een beginnend ringdrager bent. Daarom hier een tip: wil je het ingetogen en basic houden, draag je ring(en) dan om je ringvinger(s) en/of middelvinger(s). Mannen die het prima vinden om wat meer op te vallen met hun accessoires, kunnen ook hun overige vingers gebruiken om ringen aan te dragen.2. Hoeveel ringen draag je als man?

Hoeveel ringen je draagt, ligt helemaal aan jouw stijl en het moment. Zelf zijn wij groot fan van meerdere ringen combineren. Wil je meerdere ringen dragen en het toch subtiel houden, draag dan bijvoorbeeld aan de ene hand twee ringen (ringvinger en middelvinger) en aan de andere hand één ring (ringvinger).

Mag het wat meer outgoing zijn, kun je er eigenlijk zoveel dragen als je wil. Nee, dat maakt je niet meteen Liberace. Veel belangrijker dan het aantal ringen, is namelijk de manier waarop je ze combineert.


3. Hoe combineer je meerdere ringen?

Grofweg heb je twee soorten ringen: statementringen (wat meer opvallende, grove ringen zoals onze Rock 'n' Roll Royalty, Jabali en Freyr ring) en basic ringen (wat meer subtiele, elegante ringen zoals onze Adad, Mash, Sith en Obi ring). Je combineert meerdere ringen het mooist door een mix te maken van statementringen en basic ringen. Verdeel je ringen bovendien over beide handen.

Een paar stijlregels:

  • Wil je het een beetje subtiel houden, draag twee statementringen dan niet naast elkaar. Laat liever een vinger vrij tussen twee statementringen in of draag er een basic tussenin. Je kunt er ook voor kiezen maar één statementring per hand te dragen.
  • Een statementring doet het vrijwel altijd goed naast een basic ring.
  • Basic ringen kun je over het algemeen makkelijk naast elkaar dragen.
  • Speel met ringbreedtes en verschillende vormen: een combinatie van brede en smalle ringen en verschillende vormen is vaak het mooist.
  • Je kunt ook nog spelen met hoogtes: door een ring boven de knokkel toe te voegen, creëer je een stijlvolle, aangeklede hand.


4. Kun je als man je ringen overal naartoe dragen?

Nog zo’n vraag die ons vaak gesteld wordt en die eigenlijk best lastig te beantwoorden is. Iedereen is natuurlijk anders, en de plekken waar we naartoe gaan zijn dat ook. Over het algemeen kun je ook als man tegenwoordig overal wel ringen naartoe dragen, ook bij de meeste kantoorbanen. Kleed je je voor een wat formelere of corporate setting, dan kun je je accessoires daarop afstemmen en kiezen voor het dragen van minder ringen of een subtielere combinatie. Elegante basic ringen zijn daar heel geschikt voor.


Voor meer styling-inspiratie en mooie combinaties van ringen en andere sieraden, volg ons op Instagram @tajamsterdam

 

Schreibe einen Kommentar

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Pflichtfelder