Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
  • Home
  • Ringmaat bepalen

Ringmaat bepalen

Als je een ring koopt, dan wil je dat deze goed zit. Het moet een perfect match zijn, zodat je je ring met plezier en comfort lange tijd kan dragen. Daarom is het belangrijk om de juiste maat te bestellen. Je ringmaat meten kan op een paar manieren. Easy peasy lemon squeezy!

1. RINGMAAT METEN BIJ DE JUWELIER 

Dit is de meest nauwkeurige manier om je maat te bepalen. De juwelier heeft een ringenbos en kan je binnen een paar seconden vertellen welke maat jij hebt.

2. RINGMAAT THUIS OPMETEN 

Mocht je geen tijd hebben om naar de juwelier te gaan of geen juwelier in de buurt hebben, dan kun je je ringmaat ook zelf thuis opmeten. Daarvoor heb je een ring nodig die al goed om de juiste vinger past óf een stukje touw of papier. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een liniaal.

Ringmaat meten met een ring
Neem een smalle ring die goed om je vinger past en die maximaal 3 millimeter breed is (bredere ringen leveren een vertekende ringmaat op). Ga als volgt verder:

1. Leg een liniaal onder de ring. Leg de binnenzijde van de ring op 0 centimeter.
2. Lees aan de andere binnenzijde van de ring de diameter van de ring in millimeters af. Dit aantal millimeters is jouw ringmaat. 


Null


Ringmaat meten met een touwtje
Heb je geen ring die goed past? Pak in dat geval een touwtje of een strookje papier, wikkel die om je vinger heen en knip het door waar de uiteinden elkaar precies raken. Meet de lengte van het touwtje of papiertje op met een liniaal: dit aantal millimeters is de omtrek van jouw vinger. In bovenstaande afbeelding kun je zien welke maat er bij jouw vingeromtrek hoort. Is jouw vingeromtrek bijvoorbeeld 53 millimeter, dan heb je maat 17. 

3. GEMIDDELDE RINGMAAT 

Wij raden het sterk af een ring te bestellen op basis van de maat die het vaakst voorkomt. Iedere hand is anders en een ring op de gok kopen is duurder en tijdrovend: zonde!