Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Eco-friendly

WAT MAAKT ONZE SIERADEN DUURZAAM?

De meeste zilver- en goudmijnen liggen in ontwikkelingslanden. 90 procent van alle mijnwerkers (zo’n 25 miljoen mensen) werkt daar onder verschrikkelijke omstandigheden. Mijnhouders schenden fundamentele mensenrechten en kinderarbeid en gedwongen arbeid zijn dagelijkse gruwelen. Het werk in de mijnen is zwaar, ongezond en onveilig. Werknemers werken bijvoorbeeld 12 uur achter elkaar en werken met gifstoffen in slecht geventileerde ruimtes. Die gifstoffen lekken vervolgens door naar het grondwater en de zee. Zilver- en goudmijnen zijn daardoor ook nog eens gigantisch milieuvervuilend.

Wij maken duurzame sieraden van gerecycled zilver en zoveel mogelijk gerecycled goud, die in Bali bewerkt zijn zónder schadelijke stoffen die in de aarde lekken. Waar al dat zilver en goud vandaan komt? Van oude sieraden en zilverwaar (zoals vorken, onderzetters en kandelaars) uit Bali, Sulawesi, Kalimantan en Java. Een koloniale vork om je vinger, een stukje kandelaar in je oor: niets is ondenkbaar. Ieder sieraad heeft zo al eens een leven gehad, en heeft daardoor een prachtig stukje geschiedenis.

PEOPLE & PLANET & PEACE

Wij houden van de natuur, mensen en harmonie. Zelf refereren we hieraan als onze 3 P’s: People & Planet & Peace. Door onze liefde voor deze P’s proberen wij onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Niet alleen door gerecycled zilver en goud te gebruiken en fair te produceren, maar door op iedere andere mogelijke manier milieuvriendelijke keuzes te maken. Zo verpakken wij onze duurzame sieraden in handgemaakte en biologisch afbreekbare sieradendoosjes en gebruiken we uitsluitend gerecycled papier en katoen.


We gaan zelfs nog een stapje verder: ook buiten Taj en onze sieraden proberen wij zoveel mogelijk groene keuzes te maken. We eten bijvoorbeeld overwegend plantaardig, natuurlijk (en holistisch!) en supporten ook andere groene merken. Wil je meer meekrijgen van onze lifestyle? Neem dan een kijkje in ons lifestyle magazine.