Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

About the founders

Taj is opgericht door de zussen Choanou Beau (rechts) en Shardey Lynn (links) Aalders, twee dromers met een vrije ziel en creatieve ondernemersgeest. Taj is ontstaan vanuit hun passie voor ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid en design, maar ook vanuit hun droom om mensen met sieraden te herinneren aan inspirerende waarden en mooie levensfilosofieën. Ze ontwerpen hun sieraden in Nederland, maar ruilen Amsterdam een paar maanden per jaar in voor Bali om de werkplaats te runnen, tijd te spenderen met hun zilversmeden en zich te laten inspireren door al het moois dat Indonesië te bieden heeft.

Choanou 

Een idealist, dromer en moeder van een prachtig zoontje. Zingt en reist graag, en kan nachtenlang schilderen en creatief bezig zijn. Heeft nerdy humor (wel steeds betere), een kleurrijk palet en bergen temperament.

Als klein meisje wees een bezoek aan een Afrikaans museum Cho op de diepe ongelijkheden tussen de Eerste en de Derde wereld. De ontzetting over die oneerlijkheid veranderde haar leven. Ze besloot dat ze op latere leeftijd bij wilde dragen aan een betere wereld en wilde werken met mensen in (post-) conflictgebieden en ontwikkelingslanden. Ze spendeerde veel tijd in Afrika en Azië, volgde een opleiding in internationale bedrijfs- en ontwikkelingssamenwerking en gaf haar dromen uiteindelijk vorm door de oprichting van Taj Amsterdam.

Shardey 

Een ervaren dagdromer, impulsieve reiziger, gepassioneerde schrijver en liefhebber van alles groen en duurzaam, die inmiddels leeft voor haar bedrijf. En voor poëzie. En eten. Vooral Ethiopisch.

Vanaf de dag dat ze medelijden had met een bloemetje dat alleen in de kou stond, wist Shardey dat ze zachtgekookt was. Ze was toen vijf. Hoewel ze inmiddels niet meer sympathiseert met eenzame bloemen, heeft ze altijd de ambitie gehouden om bij te dragen aan een betere en eerlijkere wereld. Ze besloot iets te doen met haar artistieke talenten, samen met haar zus iets moois te creëren en die schoonheid te delen – zónder dat andere mensen en de aarde daaronder hoeven te lijden.