Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

ZO VIND JE MEER INNERLIJKE RUST

ZO VIND JE MEER INNERLIJKE RUST

Waar je ook bent en hoe je je ook voelt: probeer met regelmaat thuis te komen bij jezelf. Niet de zelf die geleid wordt door ego, angsten, achterdocht, impulsen en emoties die alle kanten opschieten. Maar je hoogste zelf. Je verlichte zelf: intuïtief, wijs, begripvol, geduldig, altijd hoopvol en immer vergevingsgezind. Kom thuis bij jezelf, en innerlijke rust volgt vanzelf.

Ons hoogste zelf voelen we niet altijd; we voelen haar of hem op momenten. Het is de kalme stem die zich af en toe laat horen, niet in geluid maar in gevoel. Het is het weten met je hart. Het is de moederlijke geruststelling die je op momenten uit jezelf kunt putten. Het is degene die begripvol is en die je vergeeft voor al je fouten. Het is het kunnen lachen om triviale ellende en het vertrouwen dat er ergens wel weer een raampje opent als er elders een deurtje sluit. Je hoogste zelf is de divinity – het licht – in jou.

Wie beter in contact kan komen met dat stukje licht in zichzelf, zal vanzelf meer innerlijke rust voelen. Want dát stukje van jou weet: alles is goed. En als het nog niet goed is, dan zal het goed komen. Hier een aantal manieren om vaker thuis te komen bij jezelf en innerlijke rust te vinden.

1. KIES ERVOOR VERTROUWEN TE HEBBEN
Vertrouwen hebben en geloven dat alles uiteindelijk goed komt, is een keuze. Leer jezelf om vol vertrouwen tegen dingen aan te kijken en maak dit een gewoonte. Verzinnen je hersenen weer allerlei rampscenario’s of word je achterdochtig: roep jezelf een halt toe, zeg jezelf dat het goed komt, kies ervoor vertrouwen te hebben en zoek vervolgens afleiding.

2. LUISTER NAAR JE ONDERBUIKGEVOEL
Kies voor vertrouwen, maar probeer immer alert te zijn op signalen die je lijf je geeft, een onverklaarbaar onprettig gevoel bij iets of iemand of bijvoorbeeld een sterke voorkeur voor het een terwijl het andere misschien rationeel beter lijkt. Neem je intuïtie serieus en rationaliseer je ingevingen niet, want daardoor ontstaat twijfel en raak je meer in je hoofd en juist verder verwijderd van je gevoel. Heb je een intuïtief gevoel, luister er dan onherroepelijk naar. De waarheid resoneert.

3. LEEF IN HET NU
Het nu is het enige wat we werkelijk hebben. Dáár ligt je innerlijke rust en nergens anders. Plaats jezelf daarom bewust in het nu, leg je focus op de mensen en dingen om je heen en doe alles met aandacht en in het moment. Mindful leven en met regelmaat mediteren zijn prachtige wegen naar innerlijke rust.

4. VOEL JE THUIS IN JE EIGEN LICHAAM
Je lichaam is je vervoermiddel, je huisje, je tempel. Wie geen vrede heeft met en liefde heeft voor haar of zijn lichaam, zal zich niet compleet voelen. Heb je lijf daarom lief en verzorg haar goed. Smeer je lichaam bijvoorbeeld in met een lekkere olie en zie de details van je lichaam: de vorm van je voeten, de lijn van je rug, de plooitjes in je hals. Doe af en toe een zelfmassage en zeg jezelf geregeld dat je mooi bent; dat je goed genoeg bent. Niet tevreden met je spiegelbeeld en kun je er niets aan veranderen? Onthoud: jij bént niet je imperfecties. Jij bent jij, precies zoals je moet zijn. En ja, daar horen sommige dingen nu eenmaal bij. Leer van jezelf – alles van jezelf – te houden.

5. STOP MET KLAGEN
Er valt iedere dag wel iets te zeuren en te klagen. De bus was te laat en nu heb jij bevroren tenen, het regende nét toen jij de deur uit moest, je tante stond op een ongelukkig moment op de stoep en nu heb je tijdnood, je kon niet slapen want de baby van de buren hield je wakker. Klagen is vermoeiend voor de mensen om je heen, maar bovenal een energievretende demon voor jezelf. Probeer lichter in het leven te staan, makkelijker om dingen te lachen en je niet zo druk te maken om alledaagse hindernissen. Laat los, daar wordt je leven een stuk fijner van.

6. VERWACHT NIET TE VEEL VAN ANDEREN
Stop met te veel verwachten van de mensen om je heen en doe minder vaak aannames. Probeer de dingen die je écht nodig hebt uit jezelf te halen, en zie de rest als prachtige bonussen. Vaak verwachten we te veel van de mensen om ons heen, en zijn we teleurgesteld als ze anders reageren dan wij zelf zouden doen, of als we iets niet ontvangen wat we graag van die persoon zouden krijgen. Probeer dat minder te doen. Omring jezelf met goede mensen – eerlijke, loyale, respectvolle en warme mensen die je energie geven, die van je houden en van wie jij houdt – en verwacht vervolgens niet te veel van ze.

7. DOE DINGEN WAARDOOR JE JE HET MEEST JEZELF VOELT
Past een baan niet bij je, een hobby of een bepaalde karaktereigenschap die je je lang geleden eigen hebt gemaakt? Neem daar dan afscheid van. Hoe meer dingen je doet waardoor jij je het meest jezelf voelt, hoe meer innerlijke rust je zal voelen.

8. OMRING JEZELF MET MENSEN DIE JOU JE MEER VAN JEZELF LATEN HOUDEN
Omring jezelf met mensen die ervoor zorgen dat je meer van jezelf houdt; met mensen bij wie jij je beste en fijnste zelf kunt zijn. Omring je met mensen vol licht. Alle andere mensen doen er niet toe. Ze kunnen een rol vervullen op de achtergrond, maar nooit op het toneel van jouw leven.

9. SCHRIJF BRIEVEN AAN JEZELF
Drijf jij snel weg van je hogere zelf? Schrijf brieven aan jezelf op de momenten dat je je sterk voelt en lees ze terug als je afdwaalt. Jij weet als geen ander hoe je jou meer vertrouwen, rust, energie en hoop geeft. Schrijf jezelf uit het donker en naar het licht, en wees zo je eigen goeroe.

Onze ring Gharcheen – wat in het Sikh ‘He who realizes the home within’ betekent – is ontworpen om je te herinneren aan het licht in jezelf. Want dicht bij jezelf ben je altijd thuis.


Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null

 

Reacties

Taj Amsterdam

23-04-2018 om 12:11

Wat een mooie, lieve woorden, daar worden wij blij van. Dank je wel!!

Saskia

23-04-2018 om 22:31

Ik heb jullie per ongeluk ontdekt. Ik zag eerst alleen jullie prachtige sieraden❤️ Maar daarna kwam de rest: de geweldige quotes waarin ik mezelf zo vaak herkende. Toen kwamen alle mooie waarheden. De innerlijke rust waarnaar ik zo opzoek ben. Dank jullie wel!
Ik heb jullie ontdekt!!!

Schrijf een reactie

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden