Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

HÍER VIND JE ORGANIC DENIM (+ WAAROM)

HÍER VIND JE ORGANIC DENIM (+ WAAROM)

Voor één spijkerbroek is 300 gram pesticiden nodig (ongeveer evenveel als een gemiddeld pak rijst), niet-biologisch katoen is verantwoordelijk voor 11% van álle pesticiden in de wereld en 25% van álle insecticiden (terwijl de katoenproductie maar 2,5% van alle landbouwgrond in beslag neemt).

Als je vier jaar met een spijkerbroek doet, deze één keer per week draagt en na drie keer dragen in de was doet, is één spijkerbroek verantwoordelijk voor 415 kilo CO2. Daarnaast worden er voor katoen –naast pesticiden en insecticiden – nog andere chemische stoffen gebruikt.

Voorbeeldje: een niet-biologisch katoenen T-shirt bestaat vaak voor de helft uit chemische stoffen. Die stoffen zijn bewezen kankerverwekkend en kunnen bovendien allergieën en eczeem veroorzaken. Tot slot zijn ze slecht voor de katoenwerkers, slecht voor ons drinkwater en slecht voor ons ecosysteem. 

 

Een prachtige oplossing: kies voor biologisch katoen. Dan kun je nog geweldige jeans dragen ook, want een paar van de mooiste merken hebben nu een organic denim lijn! Hieronder 11 mooie merken met organic denim.

1. Kuyichi 
2. Only (wel goed de labels checken; niet alle jeans zijn eco!) 
3. Eileen Fisher 
4. Weekday (verkrijgbaar via Asos) 
5. 7 for all mankind
6. Mud Jeans 
7. H&M Concious (niet 100% organic, maar een begin..)  
8. Stella McCartney
9. Monkee Genes 
10. Nudie Jeans
11. Jackpot 
12. Muji  
13. Howies 
14. Toast 
15. Patagonia 
16. Prana

Voor alle merken geldt: niet alle jeans zijn per definitie van organic cotton, dus check de labels.

Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null

Schrijf een reactie

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden