Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

10 MANIEREN OM LICHTER TE LEVEN

10 MANIEREN OM LICHTER TE LEVEN

Geluk is een werkwoord, en voor een gelukkig bestaan zul je liefde en energie in jezelf moeten steken. Hier zijn 10 manieren om lichter te leven. Omdat licht het zaadje is van geluk. 

1. STOP MET JE ZORGEN MAKEN 
Professor en auteur van 30 Lessons for Living, Karl Pillemer, onderzocht bijna 1500 ouderen van 70 tot meer dan 100 jaar oud. Hij vroeg naar hun belangrijkste levenslessen. Van één ding hadden de ouderen unaniem het meeste spijt: dat ze zoveel kostbare tijd hadden verspild aan zich zorgen maken over van alles en nog wat – meestal dingen waar ze geen enkele invloed op hadden.

 

Zorgen zijn als vergif voor een gelukkig leven. Ze vermoeien, maken ongelukkig, oud en lossen niets op. Hoe sneller je leert je zorgen te managen, hoe gelukkiger je zult zijn. Leer loslaten, en je wordt rustiger, stabieler en gelukkiger. Geef je over, en je verrijkt en intensiveert je hele leven. Lees hier meer over leren loslaten

2. KEN JE PRIORITEITEN - EN BEHANDEL ZE OOK ALS PRIORITEITEN 
Je kunt bijvoorbeeld vinden dat je geliefden voor alles gaan. Maar als je vervolgens in de praktijk je werk altijd vooropstelt, is de kans groot dat je je ongelukkig gaat voelen. Je prioriteiten en idealen stroken niet met je realiteit, en dat gaat wringen. Dus: stel je prioriteiten en leef er ook echt naar. Als het even kan iedere dag.

3. ZORG GOED VOOR JEZELF
Dat betekent onder andere: genoeg bewegen, op tijd ontspannen, gezond eten en genoeg slapen. Om nog een wijze les uit het eerdergenoemde onderzoek van Pillemer te noemen: behandel je lichaam alsof het 100 jaar lang mee moet gaan. Daar heb je soms wat discipline voor nodig. Maar wauw, wat is het die moeite waard. Geen ruimte voor een happy mind zonder healthy lijf.

4. LEER OM TE VERGEVEN EN DINGEN LOS TE LATEN 
Dat gaat niet zomaar en het kan een leven lang duren voordat je het onder de knie hebt. Maar investeer in deze kwaliteiten. Je leven zal er ongelooflijk veel lichter van worden. Lees hier meer over leren vergeven.

5. WEES PROACTIEF 
Wil je iets bereiken? Dan zul je er iets voor moeten doen. Dat geldt voor ieder aspect van je leven: thuis, op de werkvloer, in de liefde. Ben je bijvoorbeeld niet tevreden met je baan? Doe er dan iets aan. Dat betekent niet dat je op staande voet ontslag moet nemen, maar kijk naar je mogelijkheden. Wat moet er voor jou veranderen om wél met plezier naar je werk te gaan? Is dat te realiseren binnen het bedrijf waar je nu zit? Of droom je misschien zelfs van een carrière-switch?

 

Vraag je af wat is er nodig is om gelukkig te worden en maak een uitvoerbaar plan. Neem geen genoegen met een voortkabbelend bestaan dat ‘oké’ is, maar weet wat je verdient, geef nooit zomaar op en put in the hours.


6. DURF RISICO'S TE NEMEN 
Om er een cliché in te gooien: “Better to have loved and lost than never to have loved at all.” En dat geldt wederom niet alleen voor de liefde. Risico’s nemen loont. Want al faal je grandioos en raak je teleurgesteld; je hebt het tenminste geprobeerd en dat alleen al is héél veel waard.  Daaruit volgend…

7. STA AF EN TOE EVEN STIL EN EVALUEER 
Met andere woorden: leef bewust. Wat vind je bijvoorbeeld fijn? Wat kan beter? Wat wil je nog bereiken? Voorkom dat je die persoon wordt die na 20 jaar wakker schrikt en er spijt van heeft niet eerder het roer omgegooid te hebben. 

8. BLIJF GROEIEN
Al zit je in je comfortzone en gaat alles prima, blijf je ontwikkelen en blijf jezelf uitdagen. Dat betekent niet dat je spectaculaire reddingstochten naar het Amazoneregenwoud moet gaan organiseren; dat kan zelfs met de kleinste dingen. Blijf je horizon verbreden, leren, lezen, reizen, muziek maken, grenzen verleggen en experimenteren.

9. DOE NIETS WAAR JE NIET ACHTER STAAT, MAAR HEB WEL WAT OVER VOOR EEN ANDER 
Want wat je ontvangt door te geven, is onvoorstelbaar en onvervangbaar. 


10. WEES DANKBAAR EN DÉÉL DIE DANKBAARHEID
Probeer met regelmaat te beseffen wat je hebt in het leven en waar je zoal dankbaar voor bent. Begin bijvoorbeeld je dag met een ‘dankbaarheidsgebedje’, nog terwijl je in bed ligt. Schrijf op waar je dankbaar voor bent of laat het simpelweg door je hoofd gaan. Dat levert bewezen positiviteit en een gevoel van geluk op. 

Onze sieraden al gezien? Wij maken sieraden met een verhaal, eerlijk en met de hand gemaakt van gerecycled zilver.
Null

Reacties

Anja

12-10-2017 om 10:39

Heerlijk ontspannen stukje.

Schrijf een reactie

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden