Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

BOEKENTIP: DIT IS EEN GOEDE GIDS VOOR EEN DUURZAME LIFESTYLE

BOEKENTIP: DIT IS EEN GOEDE GIDS VOOR EEN DUURZAME LIFESTYLE

Wauw, wat hopen wij dat dit de nieuwe Harry Potter wordt. Dat dit boek zijn weg naar talloze huishoudens vindt en dat het massaal gelezen gaat worden – door jong en oud, vrouwen en mannen en door mensen met ieder geloof en van iedere afkomst. Want dit is een gids die íedere inwoner van Nederland zou moeten hebben.

Sterker: eigenlijk zou ieder mens op aarde een dergelijke gids moeten hebben, en elk land dus een eigen equivalent. Zo, dat is vast gezegd. En hadden we al gezegd dat wij dit boek fantastisch vinden? En dat dat niets te maken heeft met het feit dat Taj Amsterdam erin vermeld staat als duurzaam sieradenlabel? (Yes: TAJ AMSTERDAM STAAT ERIN ALS DUURZAAM SIERADENLABEL!)

Duurzaamheid, daar gaat dit boek over. En hoe je duurzamer kunt leven op het gebied van onder andere mode, voeding en verzorging, zonder al te veel gedoe en zonder er al te veel tijd en geld aan kwijt te zijn. Zoals Eric Corton zo prachtig in zijn voorwoord schrijft: “Duurzaamheid is niet soft, niet lelijk, niet elitair, niet krengerig duur en niet alternatief. Verduurzamen is keihard nodig, willen we op deze planeet kunnen overleven.” Daar zijn wij het mee eens – voor zover dat iets is waar je het eens of oneens mee kunt zijn. Als bewoners van deze prachtige planeet hebben we namelijk de verantwoordelijkheid haar te onderhouden in plaats van uit te putten, zodat we haar gezond kunnen doorgeven aan volgende generaties. Bewust en duurzaam leven is daarmee geen alternatieve leefstijl, maar de énige leefstijl.

Dat betekent niet dat je er perfect in moet zijn en je voet nooit meer in een niet-gerecyclede panty mag steken. En je hoeft jezelf ook heus niet te verfoeien als je je tanden een keer in een niet-fair stukje chocolade hebt gezet. Excelleren is niet het doel en perfectie niet het streven, zoals ook duidelijk wordt geschreven in dit boek. Maar laat er in ieder geval bewustzijn zijn. Denk na over de dingen die je doet. Kies bewust. Heb iets over voor the greater good. Uiteindelijk word je daar zelf ook alleen maar greater van, daar zijn wij van overtuigd. 

Wij hebben de auteur van deze gids, Marieke Eyskoot, leren kennen doordat zij het brein was achter MINT, de duurzame afdeling van de modevakbeurs Modefabriek. Ze is een ongelooflijk inspirerende en charismatische vrouw en haar boek gaat je dan ook blij maken, dat weten wij zeker. Een supermooi en praktisch hulpmiddel om fijn, lekker, gelukkig, gezond én groen te leven. Met deze gids krijg je weer zin in duurzaamheid.


DIT IS EEN GOEDE GIDS - voor een duurzame lifestyle | Boekerij | € 20. Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.

Null

Schrijf een reactie

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden