Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

6 (SLAAPKAMER)PLANTEN DIE LUCHT ÉN GEEST ZUIVEREN

6 (SLAAPKAMER)PLANTEN DIE LUCHT ÉN GEEST ZUIVEREN

Meer groen in huis maakt gezonder én gelukkiger. Zet deze zes (slaap)kamerplanten in huis, en zuiver niet alleen de lucht, maar ook je geest.

Wanneer stond jij voor het laatst op de aarde met je blote voeten? Wanneer woelde jij voor het laatst met je blote handen door de aarde? We zouden soms bijna vergeten dat we uit de natuur komen; déél van haar zijn. Daarmee doen we onszelf tekort, want de natuur maakt ons niet alleen bewezen gelukkiger, maar ook nog eens gezonder.

Zo bleek uit een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science in de jaren 80 al dat ziekenhuispatiënten die naar planten kunnen kijken sneller genezen en minder pijnstillers nodig hebben dan patiënten die niet naar planten kunnen kijken. Als we omringd zijn door groen, worden we kennelijk rustiger en helen we sneller. Ook voor onze geest zijn planten weldoeners: verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat we echt gelukkiger worden door planten. En op werkplekken met genoeg groen, zijn werknemers gelukkiger én productiever.

Een mooie manier om meer groen om je heen te hebben: vul je huis met planten. Bijvoorbeeld met deze zes planten die lucht én geest zuiveren.

LUCHTZUIVERENDE PLANTEN

1. KRULVAREN (NEPHROLEPIS)
De krulvaren zuivert de lucht en zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Extra fijn voor wie allergieën of een droge huid heeft. Mooi om te weten: bij de Maori staat de ‘Koru’ – de knop van een varen – symbool voor een nieuw begin, rust, sereniteit en spiritualiteit.

2. LEPELPLANT (SPATHIPHYLLUM)
Bewezen door NASA: dankzij kleine openingen in de bladeren zuivert deze lieflijke plant de lucht van toxische stoffen, zoals methanol en ammoniak.

3. INDISCHE RUBBERBOOM (FICUS ELASTICA)
Mooi, makkelijk te onderhouden en zeer luchtzuiverend. Wel af en toe voorzichtig de bladeren afnemen met een vochtige doek.

4. ALOË VERA
Niet alleen filtert aloë vera benzeen en formaldehyde uit de lucht, de plant is ook superfijn om in huis te hebben om te gebruiken in kleine noodgevallen: smeer de verse gel uit de bladeren bijvoorbeeld op je huid als je verbrand bent of als je een wondje hebt. Dit zorgt ervoor dat je sneller geneest.

PLANTEN OM BETER TE SLAPEN

5. BROMELIA ANANASPLANT (ANANAS COMOSUS)
Een van onze lievelingsplanten voor in de slaapkamer. Niet alleen omdat je vrolijk wordt als je ernaar kijkt, maar ook omdat deze plant ’s nachts zuurstof afgeeft. Daardoor stimuleert de ananasplant een diepe slaap en zou hij zelfs snurken kunnen verminderen.

6. JASMIJN (JASMINUM)
De geur van jasmijn ontspant, waardoor de kans vergroot dat je ook ontspannen en diep slaapt. Een prachtige en heerlijke toevoeging voor naast je bed.


LEES OOK:


Zo maak je van je huis een oase van rust. > 

Hoe bomen met elkaar praten. > 

Volg ons op Instagram!Null

Schrijf een reactie

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden