Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

4 RITUELEN OM DE HERFST (EN JE EIGEN TRANSFORMATIE) TE VERWELKOMEN

4 RITUELEN OM DE HERFST (EN JE EIGEN TRANSFORMATIE) TE VERWELKOMEN

De bossen kleuren koper, de dagen worden korter en het is met de dag killer en kouder. Het is herfst, en dat betekent dat we ons niet alleen letterlijk terugtrekken, onze huizen in, maar ook dat we emotioneel naar binnen keren. In veel culturen en religies – zoals de natuurreligie wicca – is de herfst het seizoen bij uitstek om de balans terug te vinden en je leven te evalueren. Het is een periode van introspectie, verdieping en transformatie. Met deze 4 rituelen verwelkom je de herfst én je eigen seizoenstransformatie.

1. HAAL DE HERFST IN HUIS
Verwelkom de herfst door haar in huis te halen en kom zo meer in contact met de natuur. Ga de bossen in en neem dennenappels, kastanjes of takken mee, haal pompoenen en andere seizoensgroenten en -vruchten in huis en zet bijvoorbeeld schaaltjes met mandarijnenschillen en kaneel neer. Verander ook de kleuren en feeling binnenshuis, en kies bijvoorbeeld voor andere kunst, kussens, dekens, bloemen en planten. Creëer zo een omgeving van warmte, geborgenheid, rust en sereniteit: een omgeving die uitnodigt tot zelfreflectie. Als het goed voelt, kun je ook iets aan de natuur teruggeven. Plant bijvoorbeeld een nieuwe struik of boom in je tuin of laat die elders planten, zoals wij met Taj doen.

2. UIT JE DANKBAARHEID
Niet voor niets valt Thanksgiving in de herfst: het najaar is een periode om extra goed stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent en al je zegeningen bewust te appreciëren. Traditioneel begint die dankbaarheid met dankbaar zijn voor al het eten dat het zomerseizoen ons gebracht heeft. Die dankbaarheid kun je uitbreiden naar dankbaarheid voor het gevoel dat je geliefden je geven, voor vriendschappen, nieuwe ervaringen (pijnlijke eventueel incluis), je eigen gezondheid en ontwikkelingen of de gezondheid en ontwikkelingen van anderen. Steek kaarsen aan, bereid een maaltijd met seizoensproducten, versier de tafel en doe een gezamenlijk of individueel ritueel door hardop uit te spreken waar je dankbaar voor bent.

3. STEL JE OPEN VOOR BALANS EN ACCEPTATIE
De herfst is een tijd waarin het iedere dag even lang donker als licht is. Het is een tijd van balans, en een tijd om naast het mooie óók naar de donkere gedachten en energieën te kijken die in je geest en leven huizen. Wat zou je liever anders zien aan jezelf als persoon? Wat zou er eigenlijk aan jouw mindset, gedrag of leven moeten veranderen om echt trouw te leven aan jezelf? Zijn er dingen waar je je voor schaamt? Pak je demonen aan en mijd je eigen ‘donkerdere’ kanten niet; reflecteer op deze punten en aanschouw ze zonder ze te veroordelen. Probeer jezelf vervolgens hardop te vergeven, probeer de schaamte los te laten en schrijf op wat en hoe je wilt veranderen. Doe vervolgens met dat papier wat voor jou resoneert: bewaar, verscheur, begraaf of verbrand het.

4. GA NAAR BUITEN ONDER DE MAAN
In veel culturen en religies is er in de herfstmaanden extra veel aandacht voor de maan en de kracht die de maan zou hebben op aarde en mensen. Ook jij kunt extra aandacht hebben voor de maan dit seizoen, en zo bewuster met en als onderdeel van de natuur leven. Maak bijvoorbeeld een wandeling bij volle maan: de maanfase die staat voor in contact komen met je intuïtie, voor spirituele groei en verlichting. Of maak een kampvuur bij nieuwe maan: de maanfase die staat voor transformatie en een nieuw begin. De eerstvolgende volle maan is 24 oktober en de eerstvolgende nieuwe maan is 7 november.

LEES OOK:

Zo vind je meer innerlijke rust >


3 redenen waarom het superbijzonder is om een vrouw te zijn >

Volg ons op Instagram!
Null

Schrijf een reactie

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden