ZÓ VOEL JE JE INTUÏTIE WEER - Taj Amsterdam

ZÓ VOEL JE JE INTUÏTIE WEER

ZÓ VOEL JE JE INTUÏTIE WEER

We willen het aanvoelen als we een straatje beter niet in kunnen lopen. We willen alarmbelletjes horen als iemand niet oké is. We willen het letterlijk in onze buiken voelen als een grote levenskeuze of die ene carrière switch goed of slecht voor ons is. Intuïtie is geen tovermiddel en meestal geeft het ons geen harde ja of nee, go of no go. Het is delicaat en je moet het leren voelen, maar het is onmisbaar. Hoe kun je het versterken?

Hoe drukker we zijn, hoe verder weg ons intuïtie lijkt te zijn. En hoe angstiger we zijn, hoe moeilijker we onze intuïtie kunnen onderscheiden van die angsten. Om je intuïtie te kunnen voelen, moet je in contact komen met jezelf en dichtbij jezelf leren staan.

Wie intuïtief sterk is, durft zich eerder open te stellen voor het nieuwe en voor nieuwe kansen; hij of zij voelt zich sterker en durft zijn of haar gevoel te volgen. Dat 'gevoel' klinkt vaak wat zweverig, maar intuïtie begint eigenlijk gewoon (en wetenschappelijk aantoonbaar) in je lichaam. Zonder dat je 'gevoel' aanvankelijk doorhebt, geeft je lichaam je subtiele siganalen.

Uit verschillende onderzoeken met kaartspellen is bijvoorbeeld gebleken dat ons lichaam het aanvoelt wanneer er valse kaarten in het spel zitten. Zodra een proefpersoon een valse kaart pakt, gaan zijn handen zweten of zijn hartslag of bloeddruk omhoog. Dat je lichaam die waarschuwingen geeft, heb je zelf misschien niet eens door; we voelen ons lijf niet goed genoeg aan en denken vaak simpelweg te veel.

 

Het goede nieuws: je lichaam aanvoelen is iets dat je jezelf kunt leren. Het liefst zouden we in zo’n 500 woorden een complete handleiding geven voor hoe je je intuïtie kunt leren voelen en gebruiken. Maar dat is iets te kort door de bocht. Er zijn talloze boeken over geschreven, vol concrete oefeningen en tips. In plaats van hier zelf een paar tips te geven, geven we daarom een boekentip.

In het boek ‘Intuïtie als kompas’ van Penney Peirce krijg je tips en oefeningen om je intuïtie in een zo vroeg mogelijk stadium aan te leren voelen. Ze bespreekt de signalen van je lichaam, zodat je ze niet langer negeert, maar ernaar luistert en handelt. Het is een praktische handleiding waarbij bijvoorbeeld ook gebruik wordt gemaakt van een intuïtiedagboek. Altamira-Becht, 24,99.

Op loeiharde alarmbelletjes en intuïtie waar je op durft te vertrouwen.


LEES OOK:

Let go of your fears. Herken je angsten, laat ze los en leef! >
 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »