ZO MAAK JE ZELF EEN CHOCOLADEREEP - Taj Amsterdam

ZO MAAK JE ZELF EEN GEZONDE CHOCOLADEREEP

  • Geplaatst op
  • Door Shardey Aalders
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
ZO MAAK JE ZELF EEN GEZONDE CHOCOLADEREEP

Ik heb er een nieuw mysterie bij: wáárom bestaat er niet zoiets als een veganistische, suiker- én zoetstofvrije superpure chocoladereep (minstens 90% cacao) die – en daar komt het – wat lekkere add-ins heeft, zoals bessen of amandelen?

 

Werkelijk, ik heb supermarkten afgespeurd, kleine natuurwinkeltjes door geploeterd én online gezocht, maar nergens kan ik een dergelijke chocoladereep vinden. Laat staan dat hij biologisch en fair trade is. (Als dit jou wel gelukt is, begrijp je: ik wil heel graag weten waar!)

Dus heb ik besloten er zelf één te maken. Dat is heel makkelijk. En het resultaat is HEEL erg lekker. En – mooi meegenomen – mensen vinden je per direct een soort chefkok. Ook al heeft deze chocoladereep de moeilijkheidsgraad van een geroosterde boterham.

Bereidingstijd: 5 min.
Wachttijd: minimaal 1 uur.

DIT HEB JE NODIG:
55 gram cacaopoeder | 4 eetlepels ongeraffineerde kokosnootolie, gesmolten | add-ins: ik heb een handjevol bosbessen en gehakte cashews toegevoegd, maar eigenlijk kun je van alles toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan: chai spices, vanille-extract, stukjes dadel, stukjes gedroogde abrikoos of munt.


Niet zo’n keukenprinces/heb je haast? In plaats van je eigen chocolade te maken van cacao en olie, kun je ook een chocoladereep omsmelten. Kies dan wel een veganistische, pure, suiker- en zoetstofvrije chocoladereep (die dus zónder lekkere toevoegingen wél te vinden zijn).

DIT IS WAT JE DOET:

1. Roer de cacaopoeder door de gesmolten kokosnootolie heen. Roer tot je een dik beslag hebt. Als het té dik is, voeg dan wat olie of water toe.

OF, als je voor de omgesmolten chocoladereep bent gegaan (geen schande; heb ik ook tig keer gedaan): smelt je chocoladereep au bain marie. Oftewel: breek je reep in stukken en doe ze in een hittebestendige schaal. Zet die schaal boven een pan met kokend water. Roer en wacht tot de chocolade helemaal gesmolten is.

2. Giet de vloeibare chocolade in een diep bord/rechthoekig bakje/iets anders met de gewenste vorm dat in de vriezer kan. Voeg je add-ins toe en roer voorzichtig.

3. Zet de chocolade in de vriezer tot deze hard is.

4. Geniet (en deel)!


Null
LEES OOK:

Zo maak je een gezonde pizza met een bodem van zoete aardappel. >

Dit suikervrije en vegan bananenbrood is zó lekker! >

Zó maak je de perfecte chiapudding. >


Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden