ZO MAAK JE VAN JE HUIS EEN OASE VAN RUST - Taj Amsterdam

ZO MAAK JE VAN JE HUIS EEN OASE VAN RUST

ZO MAAK JE VAN JE HUIS EEN OASE VAN RUST

Thuiskomen in rustgevend huis kan je hele leven verbeteren. Je voelt je lichter, minder gestrest, minder moe. Met deze tips creëer je een oase van rust.

1. GELUKKIGER DOOR MINDER SPULLEN

We bezitten véél meer spullen dan we nodig hebben. Dat zadelt ons niet alleen op met een overvol huis; het maakt ons in veel gevallen ook ongelukkiger. Het bezitten van meer spullen gaat namelijk vaak samen met meer stress. Ga daarom eens grondig door al je bezittingen heen, wees selectief en besluit wát er allemaal weg kan. Heb je iets 12 maanden niet gedragen? Weg ermee! Zou je veel dingen van je zolder niet eens missen als er brand uitbrak? Weg ermee! Wat je met al die spullen doet? Geef bijvoorbeeld iedere dag iets weg, of breng een hele lading spullen naar een goed doel. En minstens zo belangrijk: stop met veel dingen kopen. Hergebruik meer en geef je geld liever uit aan andere dingen, zoals reizen, etentjes en herinneringen.

2. OPRUIMEN ALS EEN BAAS

Jij weet waarschijnlijk prima de weg in je eigen knusse chaos, maar een chaos blijft een chaos en van een chaos wordt niemand rustig. Ruim op, wees ordelijk en wil je de kunst van het opruimen helemaal masteren, lees dan Opgruimd! van opruimgoere Marie Kondo.

3. KIES KLEUREN DIE BIJ JE PASSEN

Een huis voelt pas echt als een rustig thuis als de kleuren van je inrichting goed bij je persoonlijkheid passen. Voor een oase van rust kies je maximaal één of twee dominante kleuren die je aanvult met wat meer rustige tinten. Heb je een klein huisje en houd je van een ruimtelijk gevoel, kies dan vooral voor lichte kleuren.

4. RUSTGEVEND VEEL GROEN

Groen brengt rust, groen is mooi, groen is gezond. Oftewel: investeer in kamerplanten (niet het nepsoort). Mocht je een plantenmassamoordenaar zijn en niets in leven kunnen houden, dan kun je het beste kiezen voor cactussen of bijvoorbeeld een palmlelie of zamioculcas.

5. EEN FIJNE GEUR

Ga je met geuren aan de slag, kies dan voor gezonde en natuurlijke geuren. Denk aan natuurlijke kaarsen, lavendelplantjes en etherische oliën. Tip: ga op zoek naar een dennenappel en besprenkel deze met je favoriete etherische olie, zoals wilde sinaasappel, pompelmoes, lavendel of kaneel.

6. OMRINGD DOOR SUBTIELE INSPIRATIE

Er hoeven geen inspirerende leuzen in je huis te hangen om een inspirerende ruimte te creëren. Zet de mooiste foto’s in zicht van momenten waarop je je gelukkig voelde, zet een schaal op tafel die je tijdens een bijzondere reis op de kop getikt hebt, investeer in een mooie boekenkast (en mooie boeken) en plaats andere dingen in huis die jou subtiel herinneren aan wat voor jóu belangrijk is en waar je heen wil in het leven.

LEES OOK:

Dit ademhalingstrucje verandert je leven. >

Kom tot rust en kleur! Dit zijn de mooiste kleurboeken voor volwassenen. >

Waarom iedereen Balinese lachmeditatie zou moeten doen. > 

Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »