ZÓ GA JE (WEER) STRALEN - Taj Amsterdam

ZÓ GA JE (WEER) STRALEN

ZÓ GA JE (WEER) STRALEN

Mensen die stralen zijn ongelooflijk charismatisch. Ze voelen zich zichtbaar goed en maken dat jij je spontaan óók beter gaat voelen. Ze zijn een beetje als die warme wijnflessen waar vlinders comfortabel tegenaan gaan zitten snoozen: verleidelijk, fijn en warempel een beetje aanstekelijk. Hoe je ervoor zorgt dat je zélf die stralende persoon (weer) wordt?

1. HAPPY IN = HAPPY OUT
Ben je niet happy, pieker je veel of ga je op de automatische piloot door het leven, dan straal je dat onvermijdelijk uit. Zoek uit waarom je niet gelukkig bent en pak de bron van je zorgen aan óf leer ermee om te gaan, door bijvoorbeeld te gaan sporten of mediteren. Wat je issues ook zijn: pak ze aan. Happy on the inside = happy on the outside: it’s as easy as that.

2. SELF-LOVE
1: Je moet eerst van jezelf houden om van anderen te kunnen houden. 2: Je moet van jezelf houden opdat anderen dat óók volledig kunnen. Zelfacceptatie is daartoe essentieel. Probeer jezelf eerlijk en volledig te zien, accepteer je tekortkomingen en accepteer het feit dat het tijd en energie kost om aan die tekortkomingen te werken (én dat je ze ondanks je moeite misschien zelfs wel helemaal nooit 'weg' krijgt). Vergeef jezelf voor gemaakte fouten, wees mild en aardig. Zeg tegen jezelf: “I am enough” – en méén het.

3. YOU TIME
Neem tijd voor jezelf. Of die momenten nu gepland of spontaan zijn doet er niet toe. Maar doe met regelmaat iets of niets, helemaal voor jóu en voor niemand anders. Series kijken, tekenen, shoppen, sporten, lanterfanten, nieuwe recepten proberen, wandelen, zwemmen, in bad gaan: alles mag en alles telt en je hoeft je er nooit schuldig over te voelen – al heb je het nog zo druk en al wacht die ene vriendin al weken op een koffiedate of wat dan ook. You time is heilig en noodzakelijk, dus skip die niet.

4. PEPTALKS
Begin de dag met wat mooie woorden: spreek (al dan niet in gedachte) uit waar je dankbaar voor bent, waar je zin in hebt die dag en geef jezelf een positieve peptalk. Sta stil bij je talenten en je kunnen en je positieve eigenschappen. Wees optimistisch en probeer dat optimisme gedurende de dag vast te houden. Ander foefje: herhaal een positieve mantra. Het helpt. Écht. 


LEES OOK:


Wat langzamer en relaxter leven? Met deze 4 stappen zet je je leven op een lager pitje en geniet je meer. > 

'The perfect is the enemy of the good'. Soms is 'goed' gewoon ook goed genoeg. > 

Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »