YOU ARE FLAWSOME! - Taj Amsterdam

SUPERWOMAN? DOE ONS MAAR EEN 'FLAWSOME' VROUW

SUPERWOMAN? DOE ONS MAAR EEN 'FLAWSOME' VROUW

Ze weegt al tien jaar hetzelfde perfecte gewicht, heeft benen als Doutzen kroes, maakt dagelijks haar eigen suikervrije muesli en zet ’s avonds altijd weer supergezonde en Master Chef-waardige gerechten op tafel. Ze mediteert alsof ze Buddha himself is, sport minstens vier keer per week en is al-tijd op tijd. We kennen haar allemaal: superwoman. En haar indrukwekkendheid gaat nog even door.

Superwoman was de beste van haar klas, heeft een goede baan en is de favoriete collega van zo ongeveer iedereen, concurrenten incluis. Ze weet overal iets vanaf - van de laatste politieke debatten en conjunctuurdetails tot de laatste modetrends en bloemsnijtechnieken -, is welbespraakt en spreekt zeker drie vreemde talen vloeiend. Ze is hip en modern doch klassiek, met haar eigen je-ne-sais-quoi-stijl. En ondanks dat superwoman een succesvolle businessvrouw is met bar weinig vrije tijd, flanst ze probleemloos een prachtige Jamie Oliver cake in elkaar voor het zoveelste etentje die week. Of gewoon - omdat ze er zin in heeft. Ze is happy single en populair onder de mannen óf heeft een perfecte man met een even perfecte sixpack en dezelfde superkwaliteiten. Ze heeft fenomenale seks, meerdere keren per week, en ziet er ondanks deadlines en een druk sociaal leven immer prachig uit. En als ze kinderen heeft, knoeien ze nooit, pesten ze niemand en zijn ze beeldschoon.

We hebben allemaal onze eigen versie van een superwoman in ons hoofd: het soort vrouw waar we tegen opkijken, die we proberen te zijn, denken te moeten zijn of waarmee we denken te moeten concurreren. Ook al bestaat ze niet. We ontmoetten haar in Disneyfilms en sprookjes en later in series en films. En dat is precies waar ze hoort: op het scherm, niet er buiten.

Want hoe charmant is de 'flawsome' vrouw? De vrouw die awesome is met al haar flaws en mankementjes. Al knoeit ze spaghettisaus op haar witte jurk, is ze vaak te laat, struikelt ze over haar eigen voeten en is ze een eerste klas chaoot. Al maakt ze to do lists nooit langer dan drie regels omdat ze ze steevast kwijtraakt. Al spreekt ze drie vreemde talen waarvan de helft gebrekkig (“Je ne parle pas Français, pero un poco de Español. Aber…isn’t that great?”). Al heeft ze een sportabonnement maar gaat ze de sportschool alleen binnen om sapjes te nippen aan de bar. Al kan ze nog geen koffie zetten en telefoontjes plegen tegelijkertijd. Al eet ze ’s avonds telkens toch weer die chocoladereep of rookworst om ’s ochtends voor de spiegel gefrustreerd in haar dijen te knijpen. Al haalt ze haar taarten gewoon bij de supermarkt en bereidt ze wel eens soep uit een blik (om dan en passant te zeggen dat ze hem zelf heeft gemaakt). 

We houden van haar! Zoals we van Hannah uit Girls houden en met heel ons hart van Bridget Jones en Sarah Jessica Parker in ‘I don’t know how she does it’. Perfect is ook maar zo perfect: bewonderenswaardig maar oersaai. Hoog tijd om de superwoman te vervangen door de flawsome woman. Want onze superwoman hééft flaws, ként haar flaws en probeert aan de onvergeeflijke te werken maar kan lachen om alle andere. Ze zijn deel van haar én deel van haar charme. We love her for them; zij is Taj!


Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »