YOGA MONDAY: WARRIOR POSE II - Taj Amsterdam

YOGA MONDAY: WARRIOR POSE II

YOGA MONDAY: WARRIOR POSE II

In het Sanskriet heet deze pose de ‘Virabhadrasana II’, vernoemd naar een krijger met duizend hoofden, duizend ogen, duizend voeten, zwaaiend met duizend knotsen. Zo’n robuust figuur in een kittig tijgervel. Nu klinkt dat helemaal niet als mij - ik heb nog medelijden met een bloempje dat alleen in de kou staat - en in de huid kruipen van een woeste krijger (of in een kittig tijgervel) is een ver-van-mijn-bed-show.

En dus voelde het aanvankelijk een beetje ongemakkelijk toen ik op een krioelend druk strand (niet op de foto te zien, maar om mij heen staan zo’n 500 Javanen waardoor dit een enorme boogie was voor mij) in zo’n stoere pose ging staan. Maar toen ik eenmaal stond, voelde hij behoorlijk mij.

We hebben niet allemaal duizend knuppels, warrior skills of Popeye spierballen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet stoer zijn. Misschien heb jij wel een killer doorzettingsvermogen en kun je dag en nacht doorwerken, ga jij helemaal voor dat waar jij voor staat, durf je te allen tijde voor jezelf op te komen of ben jij iemand die de Vierdaagse loopt op blaren zonder een kik te geven. Stoer zijn is ook een state of mind. Denk eens na over wat jou stoer maakt, voel je stoer en neem dán deze pose aan. Op die manier voed je de moed in jezelf.

Waarom je lichaam er blij van wordt: de Virabhadrasana II is een flinke stretch voor je hele lijf. Haal diep adem en stap met je rechtervoet naar voren. Strek je armen uit, houd je schouderbladen naar achteren en je handpalmen naar beneden. Draai je achterste voet 90 graden, zodat je tenen opzij wijzen. Zak zo ver mogelijk door je rechterknie zodat je goed stretcht en houd 30 seconden tot 1 minuut vast. Blijf goed doorademen en think tough thoughts! ;)


LEES OOK:

De reverse warrior, op het snijvlak van ballet en karate vind je…>

Reacties

  1. silvia van den hurk silvia van den hurk

    heeeel knap van je shardey met al die mensen om je heen je moet het maar doen
    en jij bent dus zo stoer om het te doen.

  2. Lily Lily

    Wauw wat een lef,om zo te gaan staan met zoveel publiek!!!!
    Ik durf deze wel te proberen.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden