YOGA MONDAY: RIGHT SIDE UP - Taj Amsterdam

YOGA MONDAY: RIGHT SIDE UP

YOGA MONDAY: RIGHT SIDE UP

Voor iedereen die dit nog niet wist: op je hoofd staan is goed voor je. Heel goed voor je zelfs. Je wordt er namelijk rustiger, blijer én mooier van (iets met een facelift dankzij de zwaartekracht). De koning der yogaposes, wordt de headstand dan ook niet heel bescheiden genoemd.

We hebben al een keer verteld wat er precies zo goed voor je lichaam is (lees deze eerdere blog daarom ook nog even!). Nu nog een kleine instructie: de headstand in 8 stappen.

1. Begin in de ‘child’s pose’ (zittend op je knieën, benen uit elkaar, voeten plat, voorhoofd op de grond en met je armen langs je dijen en handpalmen omhoog). Probeer te relaxen en houd een half minuutje vast.

2. Til je hoofd op en leg je ellebogen nu op de grond. Leg ook je handen in elkaar gevouwen en plat op de grond, zodat er een driehoek ontstaat tussen je samengevouwen handen en je ellebogen.

3. Til je heupen op en naar voren en leg je hoofd in je handpalmen. Houd je knieën op de grond.

4. Zet je tenen nu in de grond en breng je billen en knieën omhoog, zodat je lichaam een V-vorm krijgt (zoals bij de Downward Dog).

5. Loop rustig met je voeten richting je gezicht. Je gewicht verplaatst van je voeten naar je ellebogen. Als je niet verder kunt lopen, druk je ellebogen dan stevig in de grond.

6. Breng je voeten langzaam omhoog, en vind de balans op je ellebogen. Je ellebogen dragen dus het meeste gewicht, niet je nek of hoofd!

7. Houd je knieën gebogen totdat je je balans gevonden hebt. Heb je je balans gevonden, strek je benen dan langzaam uit.

8. Maak je benen zo lang mogelijk, spits je voeten en houd 30 seconden tot een minuut vast. Ga terug zoals je gekomen bent: rustig en gebalanceerd.


LEES OOK:


Durf jij niet op je hoofd te staan? Je bent niet de enige! Taj’ Shardey durft dat óók niet. De headstand is lastig te vervangen, maar hier in ieder geval wel vast een op-de-kop-vrije variant op de ‘ploegpose’. >
  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »