YOGA MONDAY: POWERYOGA - Taj Amsterdam

POWERYOGA: YOGA MET GEWICHTEN

POWERYOGA: YOGA MET GEWICHTEN

Het lijkt misschien wat minder yoga-achtig en ontspannend, maar poweryoga is echt een aanrader. Vooral als je niet alleen aan een rustigere geest en losser lichaam, maar ook aan een sterker en meer gesculpt lichaam wilt werken. Sterkere spieren, meer energieverbranding: dat zijn de grootste voordelen van poweryoga.

Het idee is simpelweg dat je van je yogaroutine een intensievere workout maakt waarbij je je hele lichaam gebruikt. Dit doe je door dynamische bewegingen in elkaar over te laten vloeien, veel aandacht aan je ademhaling te besteden én door eventueel (lichte) gewichten aan je workout toe te voegen. Het kan allemaal op een matje en staand, dus het kan allemaal gewoon thuis óf in de buitenlucht - en dat laatste geeft je workout potentieel nét die extra dimensie waardoor je je na afloop herboren voelt.

Er zijn allerlei powerroutines te vinden, maar hier twee videosuggesties om bij mee te doen. Een korte variant van 10 minuutjes van popsugar.com om je over de streep te trekken, en een wat langere variant van duncanyog.ca van drie kwartier, voor de overtuigden.


LEES OOK:


Omgekeerd zeehondje. Easy peasy en goed voor lijf én geest. > 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »