YOGA MONDAY: HEADSTANDVARIATIE - Taj Amsterdam

YOGA MONDAY: HEADSTANDVARIATIE

YOGA MONDAY: HEADSTANDVARIATIE

Does this turn your world upside down or right side up? Een rood hoofd, zand in mijn haar en kakelende ganzen in de hoek van mijn oog. Adem in, adem uit... En toen werd het stil.

Deze variatie op de hoofdstand - ‘shirshana’, Sanskriet voor ‘shirsha’ (hoofd) en ‘asana’ (houding) - vergt wat oefening. Maar als je het eenmaal kan, heeft het een superontspannende werking; je wordt er vreedzaam en blij van.

Niet zo gek, want je hersenen raken goed doorbloed, evenals je klieren en bijnieren, de regulatie van je hormonen wordt gestimuleerd (fijn voor je seksleven) én je wordt er mooier van. Door de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof gaat je huid glanzen en wordt je haar minder snel grijs. Je lichaamstemperatuur stijgt, het is goed voor de spijsvertering, en je benen en buikspieren krijgen een flinke workout (vooral als je je benen op en neer beweegt).

Tijd om de boel eens op de kop te zetten!

PS Het strand leent zich goed voor deze pose omdat het zand je iets meer grip geeft, maar je kunt het ook eerst tegen een muurtje aan proberen.


LEES OOK: 

Loop jezelf Zen. Want zo lang er geen Vanish bestaat waar je je stress mee weg kan spritzen, moeten we zelf op zoek naar verlichting. >

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »