YOGA MONDAY: FLEXIYOGI - Taj Amsterdam

YOGA MONDAY: FLEXIYOGI

YOGA MONDAY: FLEXIYOGI

De flexiyogi is niet als de flexitariër (en doet dus niet soms wel en soms niet aan yoga); het is een yogi die zich in de meest flexibele poses kan manoeuvreren, zonder iets te scheuren. De flexiyogi heeft soepele hamstrings en kan absoluut en voor de volle 100% zijn of haar tenen aanraken, zonder er trots op te zijn. Want je eigen tenen kunnen kroelen is voor de flexiyogi geen luxe, maar een vanzelfsprekendheid.

We willen natuurlijk allemaal flexiyogi’s zijn. Al doen we geen yoga; onze eigen tenen aan kunnen raken of benen in onze nek vouwen zijn doorgaans welkome zaken in het leven. Maar zoals we allemaal weten, kweek je dergelijk elastiekwaardige ledematen niet in een dag. En laten we heel eerlijk zijn; misschien kweek je ze zelfs wel nooit. Voor een deel is het namelijk genetisch bepaald hoe lenig je bent of kunt worden, bummer! Maar voor een aanzienlijk deel kun je je lenigheid ook trainen en je flexibiliteit in ieder geval flink opschroeven (ehm, losschroeven?). Over dat laatste gaan we het vandaag natuurlijk hebben. 

Hieronder vijf yoga-oefeningen om met regelmaat (en liefst zelfs iedere dag) te doen en die je een betere flexiyogi zullen maken:

1. UTTANASANA (VOOR JE HAMSTRINGS) 
Een mooie pose om mee te beginnen, want hier gaan we dus letterlijk onze tenen aanraken. De uttanasana is namelijk niets anders dan een klassieke standing forward bend. Probeer je heupen boven je enkels te houden en probeer met je bovenlijf zo diep mogelijk richting de grond te rekken. Pak met je handen de achterkant van je enkels vast en breng je neus richting je benen, of ga regelrecht voor je tenen. Hou je benen gestrekt zonder je knieën te overstrekken.

2. ANJANEYASANA (VOOR JE BOVENBENEN EN KUITEN) 
Ofwel: een low lunge. Dat is een lunge waarbij je je achterste been strekt en steun vindt met je handen op de grond, precies ter hoogte van je voorste voet.

3. DOWNWARD FACING DOG ((VOOR JE RUG, HAMSTRINGS EN KUITEN) 
Een klassieker die ontzettend goed voor je is en blijft. Hebben we eerder een blog aan gewijd; lees hier de uitgebreide beschrijving.

4. UPAVISTHA KONASANA (VOOR JE LIEZEN) 
Ofwel: zitten op je billen met je benen uit elkaar en je lijf naar voren gebogen richting de grond. Makkelijker wordt het niet. Word je er beter in, probeer dan je tenen vast te pakken terwijl je naar voren buigt.

5. PIGEON POSE (VOOR JE HEUPEN) 
Vooral goed om je heupen mee op te rekken. Ook hier hebben we eerder een post aan gewijd, die je hier kunt lezen.


LEES OOK: 

Bend it like a pretzel. Deze warming-up is een must in het land der flexibele krakelingen. > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »