YOGA MONDAY: DE COBRA - Taj Amsterdam

YOGA MONDAY: DE COBRA

YOGA MONDAY: DE COBRA

We leerden deze pose al jong. Lekker Ariël de kleine zeemeermin nadoen die op haar rots naar prins Eric op de kust ligt te kijken. Maar nopes, ik ben hier geen zeemeermin. En ook geen gestrand zeehondje, al heb ik daar iets van weg. Nee, vandaag ben ik een cobra.

Ik vond hem niet heel prettig voelen, de cobra (getuige mijn gezichtsuitdrukking). Je rekt je buik enorm ver op – er zou nu denk ik makkelijk een kegel in mijn maag passen – en je rug lijkt voor je gevoel ongezond ver te stretchen. Even was ik bang dat hij zo zou blijven staan. Dat lijkt zo misschien niet eens zo superraar, maar draai de foto in je hoofd maar eens een kwartslag om zodat ik rechtop kom te staan… it would be weird.

Maar dat is niet gebeurd, gelukkig. En terwijl ik dit typ zit ik zelfs kaarsrecht en voelt mijn rug daadwerkelijk losser. En wat je niet zou verwachten van deze pose: hij is goed voor de billen! Je spant ze namelijk behoorlijk aan terwijl je je romp omhoog lift. Goed om die iron tush mee te kweken.

Tot slot zorgt de cobra voor een massage van de buikorganen en de nieren. Je blijft namelijk niet in de cobra, maar houdt de pose 15 tot 30 seconden vast voor je jezelf geleidelijk weer plat op de grond laat rollen, tot je je voorhoofd op de vloer kunt laten rusten. Even blijven liggen en hups, up you go, opnieuw prins Eric zoeken.


LEES OOK:

De brug. Look at me, I’m the Sydney Harbour Bridge! 

Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden