WORTEL-PAPRIKASOEP MET KORIANDER - Taj Amsterdam

WORTEL-PAPRIKASOEP MET KORIANDER

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
WORTEL-PAPRIKASOEP MET KORIANDER

Dit soepje is zó ontzettend lekker en zó ontzettend makkelijk, voedzaam, gezond én goedkoop, dat we het simpelweg moesten delen.

Met nog geen 200 calorieën per kom is dit een toppertje (onbeperkt opscheppen, olé!). De wortel-paprika-koriander-soep waar je geen genoeg van kunt krijgen maak je zo:

DIT HEB JE NODIG VOOR 5 À 6 KOMMEN:
1 zak wortelen | 3 grote rode paprika’s | 2 tomaten | 2 tenen knoflook | 1 grote ui | 2 blokjes groentebouillon | gemberpoeder | een bosje fijngesneden verse koriander | 2 fijn gesneden bosuitjes.

DIT IS WAT JE DOET:
1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een soeppan in wat olijfolie.

2. Snijd ondertussen de wortel, de paprika en de tomaten in stukjes.

3. Voeg de wortel, paprika en tomaat aan de ui en knoflook toe en vul de pan verder met water tot de groenten net wel/net niet onder water staan.

4. Kook ongeveer 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.

5. Haal de pan van het vuur en pureer alles met de staafmixer (of blender) tot een gladde soep.

6. Voeg naar smaak wat gemberpoeder toe.

7. Verdeel de soep over de kommen en besprenkel met flink wat bosui en koriander.


LEES OOK:

De lekkeste quinoa summer salad, met rauwe cashews, zongedroogde tomaatjes en tamaridressing. >



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden