WORK HARD, PLAY HARD - Taj Amsterdam

WORK HARD, PLAY HARD

WORK HARD, PLAY HARD

“We don’t stop playing because we get old, we get old because we stop playing”, zei George Bernhard Shaw ooit prachtig. 

Jeetje, wat missen wij de tijd dat je totaal geobsedeerd met een stokje tussen mieren kon friemelen, eindeloos paardenbloemen leeg kon blazen, vurig vliegtuigje speelde en ’s avonds met rozige wangen je bedje indook. Een wereld waarin feeën en trollen (natuurlijk) bestaan en magie zo vanzelfsprekend is als zuurstof. De tijden dat je nog denkt later een Disneyprinses te kunnen worden, een kat of - why the heck not - een helikopter.

Oké, het geloof in elfjes en magische toverspreuken waarmee je je buurjongetje verliefd op je kunt laten worden, verdwijnt. Maar we kunnen altijd blijven spelen; onbezonnen blijven genieten van het leven. Daarvoor hoeven we niet meer te schommelen en achter elkaar aan te rennen als superhelden. Maar we kunnen wél proberen dezelfde vrijheid te blijven voelen, spelen op een nieuwe manier.


Ren bijvoorbeeld met je hond mee achter zijn bal aan, beklim een berg en dans, al is het in de huiskamer. Ga picknicken, maak een kampvuur, verkleed je met vriendinnen voor een karaokesessie en doe af en toe gewoon eens iets dat voor je gevoel eigenlijk niet kan.

Zorg voor en goede balans tussen verplichtingen en vrije tijd, plan je speelmomentjes desnoods in en make them count. Doe eens iets anders dan anders, zodat je voelt dat je leeft. Speel, laat los, doe wat je blij maakt. Om af te sluiten met een mooie uitspraak van Ryan Renolds: “Don’t take life too seriously, cause you’ll never make it out alive.”


LEES OOK: 

Vive la liberté, over onze (letterlijke) sprong in het diepe >


Reacties

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »