WAAROM WIJ SYNTHETISCHE EDELSTENEN GEBRUIKEN - Taj Amsterdam

WAAROM WIJ SYNTHETISCHE EDELSTENEN GEBRUIKEN

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Taj News
  • 0
WAAROM WIJ SYNTHETISCHE EDELSTENEN GEBRUIKEN

DE MEESTE MENSEN ZIJN BEKEND MET BLOEDDIAMANTEN, MAAR HOE ZIT HET MET EDELSTENEN?

Helaas worden niet alleen diamanten, zilver en goud, maar ook edelstenen gemijnd onder erbarmelijke omstandigheden. Mijnwerkers – waaronder vaak ook kinderen – werken veel te lange dagen en verrichten zwaar en gevaarlijk werk. Daarbovenop zijn de mijnen ook nog eens behoorlijk milieuvervuilend.

 

Hoe mooi echte edelstenen ook zijn, een sieraad is voor ons nog veel mooier als het vreedzaam gemaakt is – van grondstof tot smeedwerk. Omdat eerlijke en milieuvriendelijk gemijnde edelstenen wel bestaan, maar veel duurder zijn dan ‘gewone edelstenen’ (een enkele granaat-edelsteen zoals in onze ring Ewa zou bijvoorbeeld al snel zo’n 400 euro kosten), hebben wij ervoor gekozen vanaf nu alleen nog maar synthetische edelstenen in onze sieraden te gebruiken.

100% mooi: de schoonheid van synthetische edelstenen

Synthetische edelstenen worden in een laboratorium gemaakt en hebben nagenoeg dezelfde chemische en natuurkundige kenmerken als echte edelstenen. Optisch zijn ze niet van echte edelstenen te onderscheiden en zelfs experts kunnen vaak het verschil niet zien.

 

Een man-made steen klinkt minder romantisch dan een steen die diep in de aarde verscholen heeft gelegen en uiteindelijk in jouw sieraad is beland. Maar omdat synthetische stenen niet belastend zijn voor mens en milieu, vinden wij deze stenen – én het verhaal erachter – duizendmaal mooier. Laat de paradox dan romantisch zijn: als echte natuurliefhebbers, kiezen wij juíst voor niet-natuurlijk.

Ethical is the new black

Uit liefde voor onze 3 P’s – People & Planet & Peace – maken wij alleen nog maar ethical jewelry. Geen schuldgevoel, alleen maar goodness. Hier lees je meer over onze duurzame sieraden.

 

PS Onze ringen Hillsboro Pike en Milk hebben nu nog echte edelstenen, zolang de voorraad strekt. Vanaf de volgende order zullen ook deze ringen synthetische edelstenen krijgen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »