WAAROM VROUWEN ALTIJD STREVEN NAAR PERFECTIE - Taj Amsterdam

WAAROM ZOVEEL VROUWEN PERFECTIONISTEN ZIJN

WAAROM ZOVEEL VROUWEN PERFECTIONISTEN ZIJN

Mannen en vrouwen gaan heel anders met uitdagingen om. Mannen zijn vaak dapper, durven te springen. Vrouwen zijn vaak perfectionistisch, zelfs 'passief'. Doodzonde, maar ontzettend logisch, zegt de Amerikaanse politica en oprichtster van Girls Who Code Reshma Saujani in haar TED-talk. Dít is waarom.

 

Mannen solliciteren naar een baan als ze aan 60 procent van de vereisten voldoen; vrouwen solliciteren alleen als ze aan 100 procent van de vereisten voldoen. Vrouwen nemen ook minder risico’s in hun carrières. En kleine meisjes durven vaak hun hand niet op te steken in de klas als ze iets niet absoltuut 100 procent zeker weten.

 

Vaak wordt een gebrek aan zelfvertrouwen als verklaring gegeven voor het passieve gedrag van vrouwen en het gebrek aan vrouwen op hogere posities. Maar vrouwen hebben volgens Reshma niet meer zelfvertrouwen nodig; ons gedrag is het bewijs dat we in onze maatschappij meisjes leren om perfectie na te streven en overdreven voorzichtig te zijn.

Vrouwen durven niets te proberen tenzij ze wéten dat ze er goed in zijn. Ze worden opgevoed met de idealen om hoge cijfers te halen op school en het veilig te spelen en vooral maar voorzichtig te zijn. Dit terwijl we jongens leren om moedig te zijn en juist wél nieuwe dingen te proberen. Willen we als maatschappij echt groeien, zullen we meisjes en vrouwen echter óók moeten leren om dapper te zijn.

Omdat Reshma het allemaal zo veel mooier kan vertellen dan wij, hier haar TED-talk. Het kijken waard, voor alle vrouwen en iedereen met een dochter.Bron: www.ted.com


LEES OOK:

3 simpele life hacks: zó word je succesvoller. >
 
De kunst van converseren: met deze 10 regels voer je een goed gesprek. >

Dit is het geheim van passie in een langetermijnrelatie. > Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »