WAAROM JE VAKER MET VREEMDEN ZOU MOETEN PRATEN - Taj Amsterdam

WAAROM JE VAKER MET VREEMDEN ZOU MOETEN PRATEN

WAAROM JE VAKER MET VREEMDEN ZOU MOETEN PRATEN

Wat doe jij als je een vreemde tegenkomt op een lege straat? Of op een drukke straat? En hoe ga je om met vreemden in de trein, de supermarkt, het stadscentrum? Kijk je mensen aan? Zeg je ‘hallo’? En zo ja, zeg je dat altijd en tegen iedereen? Of alleen onder bepaalde omstandigheden en tegen bepaalde mensen? Waar maak je dat onderscheid? Of maak jij geen onderscheid en mijd je al het contact met vreemden?

Hoe we omgaan met vreemden is zó’n interessante vraag. Een vraag waarop het antwoord grotendeels wordt bepaald door cultuur. Vraag je iemand in Egypte om de weg, is de kans groot dat je thuis wordt uitgenodigd voor een kop thee. Vraag je iemand in Amsterdam om de weg, is het vaak maar afwachten of je een fatsoenlijk antwoord krijgt.

Zelf worden wij vaak een beetje treurig van de (niet-zo) sociale cultuur in de grote Nederlandse steden. Ben je in het buitenland (zoals Boston, waar Shard woont), of Bali (waar ons Taj-atelier zit) of Oost-Afrika (waar Cho een paar maanden heeft gezeten), krijg je zó veel warmte van vreemden op straat. Een glimlach, een groet, een babbeltje; mensen zien elkaar en behandelen elkaar als mensen. Zonder achterdocht en wantrouwen. Zonder haast en verveling en to-do lijstjes in hun hoofd die ook maar enig sociaal gedrag verhinderen.

Deze TED-talk van Kio Stark, auteur van het boek When Strangers Meet – How People You Don’t Know Can Transform You, laat zien waarom we juíst contact met vreemden zouden moeten maken, óók in onze individualistische cultuur. Een korte, spontane ontmoeting kan namelijk je hele dag veranderen. En zelfs een beetje van jezelf. Doorbreek de voorspelbaarheid, doorbreek de sociale regels en verlaat je comfortzone! Want dát is waar de magic happens.

Kijk hier de TED-talk van Kio Stark:

Bron: www.ted.com

LEES OOK:

10 regels voor een goed gesprek. >

Zó maak je van je huis een oase van rust. >

How to fuck up your dreams: 5 dingen die je níet moet doen als je je dromen wilt realiseren. >

Volg ons op Instagram!
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »