WAAROM JE EERST ZELF COMPLEET MOET ZIJN VOOR JE IN EEN RELATIE STAPT - Taj Amsterdam

WAAROM JE EERST ZELF COMPLEET MOET ZIJN VOOR JE IN EEN RELATIE STAPT

WAAROM JE EERST ZELF COMPLEET MOET ZIJN VOOR JE IN EEN RELATIE STAPT

Om de juiste persoon te vinden, moet je eerst zelf de juiste persoon zíjn. Geen man of vrouw in de wereld die jou compleet zou moeten maken; je partner zou je moeten aanvullen. We stuitten op dit mooie artikel van Susan J. Elliot, Amerikaanse auteur, mediacommentator en advocaat, dat zó spot on is, dat we het met jullie willen delen.

Een gezond persoon vindt onafhankelijkheid en compleetheid in een ander extreem aantrekkelijk. Nu zou je je kunnen afvragen waarom twee gelukkige, complete mensen überhaupt een partner zouden moeten vinden die zelf ook gelukkig en compleet is. Het antwoord: omdat compleet goed is, maar complementair héél goed. Gezonde mensen steunen elkaar en vullen elkaar aan. Ieder heeft zijn eigen sterktepunten en behoudt die. De een gaat niet iets voor de ander doen wat hij of zij eigenlijk zélf zou moeten doen.

Net zoals dat verlatingsangst vaak, en ironisch genoeg, resulteert in een relatiebreuk omdat we behoeftig en zeurderig zijn, maakt zelfverzekerdheid en compleetheid ons juist aantrekkelijk voor anderen. Dus als je een gelukkige en complete partner wilt vinden… drie keer raden wat je dan zelf moet zijn?

Tot we ontdekken wie we zijn en wat ons drijft, hoppen we blind van relatie naar relatie. We verwachten onszelf te vinden, maar vinden niets anders dan teleurstelling. We gaan onvoorbereid een relatie in en vragen ons vervolgens af waarom het niet zo’n succes was.

We zijn allemaal verantwoordelijk voor ons eigen gevoel van vervulling. Als we ons niet compleet voelen zonder partner, gaan we te veel van een partner verwachten en zal de relatie mislukken.

Beschadigde mensen beschadigen mensen en vervulde mensen vervullen mensen. Als twee complete mensen elkaar vinden, ontstaat iets prachtigs.

In haar boek Getting Past Your Breakup motiveert Susan mensen die uit een relatie komen om eerst zichzelf te completeren en een gelukkig en heel persoon te worden voordat ze verder gaan en een nieuwe relatie aangaan. Zelfs als dat lukt en als je een nieuwe partner gevonden hebt, moet je daaraan blijven werken. Compleet zijn is een on-going job; dat stopt niet wanneer je iemand vindt.

Als je leert om alleen compleet en gelukkig te zijn, zal je nooit meer een gevangene zijn in een relatie en zal je zelf ook nooit meer een partner tot gevangene maken. Als jullie beiden genoeg om jullie zelf geven en genoeg zelfkennis hebben, zullen jullie stralen en een gezond relatieperspectief en redelijke verwachtingen en relatie-eisen hebben. Jullie zullen een sterk team zijn dat alles aankan wat er op jullie afkomt.

Zorg er vandaag nog voor dat je compleet wordt. Zelfs als je in een relatie zit, moet je nooit stoppen voor jezelf te zorgen. Smeed vriendschappen, vind hobby’s en interesses en maak je eigen leven prachtig. Dan zul je niet alleen geweldige dingen hebben om te doen, maar als je dan iemand vindt die gelijkgestemd is, zullen jullie elkaar aantrekkelijk vinden. Geef je hobby’s, interesses en vriendschappen ook nooit op. Gun elkaar de tijd om weg te zijn uit de relatie, zodat jullie je allebei kunnen hernieuwen. Na wat off-time zullen jullie relaxter terugkomen, hernieuwd zijn en weer o-zo geïnteresseerd zijn in elkaar.

Leer begrijpen dat de gezondste mensen niemand anders nodig hebben om compleet te zijn. Ze helpen en steunen elkaar in moeilijke tijden en een complete en gelukkige partner is de beste bondgenoot die je in je leven kunt hebben. Maar om zo’n complete en gelukkige partner te vinden, moet je zelf een complete en gelukkige partner kunnen zijn. Dat doe je door nu te bouwen aan een sterke fundering. Om de juiste persoon te vinden, moet je eerst zelf de juiste persoon zíjn.

 

Vul je leven op met jezelf, en je zult nooit alleen zijn.

Bron: Psychology Today. Lees het oorspronkelijke artikel hier


LEES OOK:

Zo blijf je trouw aan jezelf in een relatie. > 

9 tekenen dat je relatie op haar einde loopt. >

Single zijn heeft ook zo zijn voordelen: dit zijn de perks of riding solo. >


Volg ons op Instagram!
Null

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »