WAAROM JE BIOLOGISCHE TAMPONS MOET GEBRUIKEN - Taj Amsterdam

WAAROM JE BIOLOGISCHE TAMPONS MOET GEBRUIKEN

WAAROM JE BIOLOGISCHE TAMPONS MOET GEBRUIKEN

Feit 1: ‘gewone’ tampons zitten doorgaans vol synthetische stoffen, sporen van pesticiden en chloor. Feit 2: je vagina is een van je meest absorberende lichaamsdelen. Conclusie: iedere maand stop je prachtig gebleekte synthetische stukjes rechtstreeks in je lijf. Nergens voor nodig, want het kan makkelijk véél beter.

Eet jij puur biologisch? Super, dan eet je hoogstwaarschijnlijk geen genetisch gemodificeerde producten. Maar heb je er ook weleens bij stilgestaan dat ruim 93% van alle katoen óók genetisch gemodificeerd is? Niet alleen het grootste deel van je kleding is van katoen (niet best, want je huid is je grootste orgaan en neemt ongeveer 60% op van de dingen waar het mee in aanraking komt), maar de tampons die je gebruikt zijn dat voor een gedeelte óók.

Tampons zijn dus een combinatie van genetisch gemodificeerd katoen, synthetische stoffen en chloor. Dat kan schimmeltjes, ontstekingen en ergere gevolgen hebben. En toch staat er helemaal niets vermeld op het doosje.

Hoe het kan dat wij hier nog nooit eerder over gehoord hadden, is ons een raadsel. Evenals waarom we er zelf nooit over nagedacht hebben wat we iedere maand precies in ons lijf stoppen. Gelukkig is de oplossing simpel: stap over op biologische tampons en biologisch maanverband. Bijvoorbeeld van Yoni, makkelijk verkrijgbaar (o.a. online en bij de Etos) en met producten die maar 50 cent tot 1 euro duurder zijn dan de producten van andere A-merken.


LEES OOK:

Doen: je groenten fermenteren! Gefermenteerde groenten zijn namelijk 100 keer sterker dan een probioticapilletje. >

Altijd trek, ook als je net gegeten hebt? Met deze 10 tips versla je je honger. >

Lachen naar je lever. Over het hoe, wat en waarom van 'inner smile meditation'. > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »