WAAROM (+HOE) JE JE OUDE ZELF MOET LOSLATEN - Taj Amsterdam

WAAROM (+HOE) JE JE OUDE ZELF MOET LOSLATEN

WAAROM (+HOE) JE JE OUDE ZELF MOET LOSLATEN

Heb je ooit het gevoel dat mensen jou zien voor wie je was, in plaats van wie je nu bent? Dat ze iemand zien die jij twee, vijf, of misschien wel tien jaar geleden was? Dat ze verwachten dat je je gedraagt en op dingen reageert zoals je dat vroeger zou hebben gedaan? Dat jij je daardoor teruggehouden voelt? Of ongekend? Dat jij daardoor je nieuwe zelf niet optimaal laat zien – misschien zelfs niet aan jezelf?

Om te zijn wie je nu bent – en om de mensen om je heen jouw nieuwe zelf te laten accepteren – moet je eerst zélf je oude zelf loslaten. Hier een paar tips die je daarbij kunnen helpen.

1. RAAK DOORDRONGEN VAN DÉZE WAARHEID
Onze daden definiëren wie we zijn, veel meer dan onze woorden. Maar je bent niet wat je deed; je bent wat je dóet. Vandaag, hier en nu. Als je wil, kun je iedere dag herboren worden. Het is namelijk nooit te laat om te veranderen en te zijn wie je echt bent. Dat doe je door niet alleen anders te denken, maar door je ook daadwerkelijk anders te gedragen. Beperk je echte zelf niet tot ideeën, idealen en beloften in je hoofd; introduceer je nieuwe persoon aan de wereld door middel van daden. Iedere dag weer.

2. VERGEEF JEZELF
Heb je dingen in het verleden gedaan waar je niet trots op bent? Waar je spijt van hebt? Die je nu nooit meer zou doen? Leer jezelf te vergeven. Accepteer dát je het gedaan hebt, zie het voor wat het was en vind vrede met de verantwoordelijkheid voor de consequenties ervan. Weet dat je het vanaf nu probeert beter te zullen doen, en laat tot je doordringen dat dat genoeg is. Fouten zijn menselijk en oké, zolang je ervan leert. En dat geldt even goed voor anderen: vergeef ook andere mensen die jóu in het verleden pijn hebben gedaan.

3. LEEF IN HET HIER EN NU
Blijf dingen uit het verleden niet herbeleven. Dat je de vorige keer bijvoorbeeld gigantisch over je heen liet lopen tijdens een ruzie of ja zei tegen een klus op werk die je eigenlijk wilde weigeren, betekent niet dat dat weer zal gebeuren of dat je dat weer moet doen omdat dat misschien verwacht wordt. Ga niet terug naar die momenten en belangrijker: identificeer je er niet mee. Gedraag je naar die persoon die je je nú voelt.

4. LAAT MENSEN EN DINGEN LOS DIE NIET MEER BIJ JE PASSEN
Vrienden die de oude jou leuker vinden dan de nieuwe of die van je verlangen dat je bepaalde dingen wel/niet blijft doen terwijl die niet meer bij je passen: laat deze mensen los. Ze houden je terug en maken je ongelukkiger. Past een hobby niet meer bij je? Een kledingstijl of kapsel? Een baan? Een stad? Vervang het allemaal door dingen die wél bij je passen. Creëer een omgeving waar je nieuwe zelf past en zich thuis voelt, en voorkom dat je jezelf veel te snel weer kwijtraakt.


LEES OOK:

Als je je dromen wilt realiseren, moet je déze 5 dingen niet doen. >

Zijn we verleerd hoe we een écht gesprek moeten voeren? Hier 10 regels voor een goed gesprek. >


Volg ons op Instagram!
Null 

Reacties

Schrijf een reactie
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »