VIVE LA LIBERTÉ - Taj Amsterdam

VIVE LA LIBERTÉ: ONZE SPRONG IN HET DIEPE

VIVE LA LIBERTÉ: ONZE SPRONG IN HET DIEPE

Daar staan we dan. Bh letterlijk aan een boomtak, een grote teen voorzichtig in het koude water dippend. En terwijl zich achter ons een publiek van stilstaande wandelaars verzamelt, besluiten wij in het diepe te springen.

Twee vrouwen in een boxershort op de oever van een ijskoud meer is toch interessant op de doodnormale dinsdagochtend in maart als het buiten net 14 graden is. Op een afstandje staan steeds meer wandelaars zich af te vragen wat we in vredesnaam van plan zijn en achter ons installeert een oude man in een jaloersmakend warme jas zich op een bankje om zijn ogen eens even flink de kost te geven.

Gaan we het water écht in? We proberen de mensen uit te blokken, lachen steeds harder en schoppen op het laatste moment onze gympies uit (koude voeten zijn toch wel het summum van afzien). Dan stappen we samen het ijzige water in. Niet als vorm van zelfkastijding, maar als bezegeling van een nieuw begin. Dit is onze eigen voorjaarsduik. Dit jaar gaan wij er voor, full throttle.

Onlangs zijn we Taj Amsterdam gestart, ons eigen bedrijf waarmee we keihard in het diepe duiken. Een letterlijke sprong in het diepe was - naast romantische symboliek - een mooie uitdaging to practice what we preach. De mensen die naar je kijken, de opmerkingen: meer dan in onze normale, dagelijkse routine werden we gedwongen trouw te zijn aan onszelf en te doen wat wíj wilden. En dat was eng, maar uiteindelijk vooral heerlijk en bevrijdend.

We weten nog niet wat onze volgende uitdaging wordt, maar we beloven onszelf plechtig dat we onszelf uit onze comfortzone blijven slepen - zowel binnen als buiten ons nieuwe bedrijf. Vive la liberté!


LEES OOK: 

De 8 Taj principes to catch your dreams >


Reacties

  1. Janneke Janneke

    Een TAJ annual voorjaarsduik?? Alle TAJ-ladies gaan er voor! Commitment aan de uitdaging en count me in!!
    La liberté sera pour tous les femmes qui sont fidele a eux!
    Bisous! Janneke

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »