VERLIEFD! - Taj Amsterdam

VERLIEFD!

VERLIEFD!

Op een roze wolk zweven is heerlijk. Dat geweldige ik-ben-verliefd-op-het-leven-gevoel dat je als koter al kreeg als je ’s ochtends wakker werd op je verjaardag. Die roze wolk die later vaak alleen nog maar aan komt zweven als we daadwerkelijk VERLIEFD zijn op iemand (en die helaas steeds vaker in slakkentempo nadert en gevuld is met angsten en achterdocht). Maar wat als er een deuk in je liefdesleven is ontstaan? Of een groot gapend gat? Waar halen we dan die essentiële emotie (lees: roze wolk) vandaan?

Als we ouder worden, speelt de roze wolk hard to get. We worden niet meer hyper als het Kerst is en we hebben geen kriebels meer in onze buiken bij het idee dat de vakantie nadert. Een hoop ‘eerste keren’ hebben we bovendien al gehad en helaas, de euforie van de aankoop van je eerste bh zal nooit wederkeren. C’est la vie. De roze wolk komt vaak alleen nog aanzweven bij daadwerkelijke verliefdheid. En dan moeten we nog maar hopen dat die fijne roze wolk even blijft hangen en niet keihard crasht.

Niet dat we ons hele leven non-stop hoteldebotel willen zijn. Sterker: met je hoofd IN een roze wolk rondlopen maakt normaal functioneren toch wel enigszins problematisch. Maar de roze wolk onder je voeten - in meer of mindere mate - lift je naar nieuwe hoogtes. De wolk maakt gelukkig, inspireert, prikkelt en motiveert. Als er niemand is die een roze wolk voor jou creëert (omdat je geen partner kan vinden, omdat je te lang bij elkaar bent, omdat je hart gesloten is of om welke reden dan ook), zul je er dus zelf een moeten maken. En dat kán, heus.

De kunst is om verliefd te worden op iets anders; om je kinderlijke enthousiasme terug te vinden. Vaak vinden we die vreugde in alles dat het ideaalbeeld van onszelf makkelijk dichterbij brengt. We zijn bijvoorbeeld even dolgelukkig met een nieuw kapsel, nieuwe schoenen of iets anders koopbaars. Maar jammer genoeg blijft dat gevoel meestal niet langer dan een week. Er is méér nodig. We moeten deze kleine vreugdemomentjes combineren met iets anders. Namelijk met dagelijkse kleine roze wolkjes die cumulatief en samengevoegd met nog één fundamentele grondsteen voor jouw roze wolk zorgen.

We verliezen vaak ons zicht; we zien niet meer wat mooi is, verbazen ons niet meer, zijn niet meer geschokt of verdrietig. Maar hier begint het allemaal mee! Zie de mooie zonsopkomst in de trein, zie andere mensen, hóór andere mensen, proef je eten bewust, merk de zachtheid van je sjaal op of de warmte van je kop thee. Probeer weer bewust waar te nemen en al je zintuigen in de schakelen. Probeer het ook uit te spreken; zie jij een bijzonder knappe kip lopen, dan zie jij die. En dat mogen mensen best weten. Misschien brengt dat knappe kippetje hun nog óók een kleine glimlach ook.

De volgende stap is jezelf te verrassen. Zoek een hobby. Is er bijvoorbeeld iets dat je vroeger graag deed? Vaak zit die passie er nog. Ga op dansles en leer eindelijk de tango, ga op schildercursus, koop een gitaar en leer jezelf de akkoorden, leer Italiaans, ga schrijven, paaldansen of haal jezelf over naar die open mic avond te gaan. Kortom: doe iets met passie en vind iets iets waar je trots op bent. En begint het te vervelen? Zoek dan gewoon iets nieuws!

Mensen zijn gewoontediertjes. Tijd om te stoppen met je voortbewegen in de koers van je gewoonten en om iets nieuws te vinden. Gewoon omdat je leven te kort is om dat niet te doen.


LEES OOK:

For the love of love. Wat als je verliefd bent op het verliefd zijn? > 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden