TROUW AAN JEZELF OP JE WERK - Taj Amsterdam

ZO BLIJF JE TROUW AAN JEZELF OP JE WERK

ZO BLIJF JE TROUW AAN JEZELF OP JE WERK

Ken je dat gevoel dat je jezelf kwijt lijkt te raken op je werk? Dat je tijdens vakanties en weekenden zó goed in je vel zit en je je zó lekker jezelf voelt, maar dat je dat gevoel op kantoor niet vast kunt houden? Opeens ben je sneller gestrest, zeg je ja als je nee bedoelt, knik je schaapachtig terwijl je het ergens niet mee eens bent en lach je mee terwijl iets niet grappig is. Allemaal funest voor hoe happy je je uiteindelijk in alle facetten van je leven voelt. Zo blijf je wél trouw aan jezelf op je werk.

1. HET IS NOOIT TE LAAT OM TE ZIJN WIE JE BENT

Als je net ergens begint met werken, heb je nog alle ruimte om te laten zien wie je bent. Doe dat dan ook vanaf dag één. Je grenzen aangeven, niet meeroddelen, eerlijk zijn, je humor kenbaar maken: zorg ervoor dat de persoon die je thuis bent óók de persoon is die je op kantoor bent – maar dan simpelweg wat professioneler. Werk je al langere tijd op dezelfde plek en voel je je niet jezelf, maar durf je je persoonlijkheid niet meer te veranderen? Dan is er maar één waardevol advies: laat die zorgen los. Iedereen verandert, dat is volkomen oké. Laat je collega’s langzaamaan wennen aan jouw echte persoonlijkheid en probeer er stevig in te groeien. Het is het waard.

2. ZORG VOOR GENOEG KWALITATIEVE ONTSPANNING

Haal het meeste uit de vrije momenten die je hebt en ga iets doen waar je jezelf weer helemaal in terugvindt. Sporten, schilderen, wandelen, mediteren, borrelen; het maakt niet uit wat je doet, zolang het jouw gevoel van 'zelf' versterkt. 

3. WAT BETREFT AFSPREKEN MET COLLEGA’S
Heel goed, om te socializen met collega’s. Maar heb je het gevoel dat je collega’s jou anders zien dan je bent of durf/lukt het je niet om jezelf te zijn met je collega’s erbij? Houd afspreken buiten kantoortijden dan tot een minimum. Je kunt je vrije uurtjes veel beter gebruiken om weer lekker dicht bij jezelf te komen en energie te krijgen. 

4. VIND JE STRONG THOUGHT
Even teruggaan naar een herinnering waar je je echt helemaal jezelf voelde, kan wonderen doen. Denk bijvoorbeeld terug aan een mooie reis, aan wie je bent als je thuis bent met je lief of aan dingen die je bereikt hebt en waar je trots op bent. Door zo’n kleine mentale break maakt je lijf stoffen aan waar je je direct zelfverzekerder en blijer door zult voelen. En heb je bepaalde muziek waar je je weer helemaal sterk en happy door voelt? Neem die dan mee!

5. NEEM DE TIJD OM JEZELF DÉZE VRAAG TE STELLEN
Vlak voordat je antwoord gaat geven op een lastige vraag, voordat je meeroddelt tijdens de koffie of voordat je baas je op probeert te zadelen met werk dat zwaar onder jouw niveau ligt en jij bijna accepteert, neem dan even een paar seconden om jezelf deze vraag te stellen: wat zou de vrouw nu zou doen die jij wíl zijn? En dóe het vervolgens. Er is maar één manier om jouw leven te veranderen, en dat is door te besluiten om zelf dapper te zijn en het heft in eigen handen te nemen. Hoe sneller je je daarvan bewust bent, hoe gelukkiger je zult zijn.


LEES OOK:


Wie zijn dromen wil realiseren moet déze vijf dingen vooral NIET doen. >


10 must-read boeken voor 2016 (óók carrière-wise) >

Don't take life too seriously. Dit doet Taj' Shardey als work-wise de stoppen doorslaan. > 


Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »