TROUW AAN JEZELF IN EEN RELATIE - Taj Amsterdam

TROUW AAN JEZELF IN EEN RELATIE

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Love & Sex
  • 0
TROUW AAN JEZELF IN EEN RELATIE

Wie was jij pre-relatie? Wie was jij voordat je je leven met je huidige lief deelde? Wat was er anders aan jou? Wat was er ‘beter’? En wat was er ‘slechter’?

Relaties zijn heerlijk, kunnen ons inspireren en de energie geven om allerlei nieuwe dingen te proberen; ze zetten ons op een roze wolk waardoor we stappen durven te zetten waar we eerder de moed niet voor hadden. Maar relaties kunnen ook precies het tegenovergestelde met ons doen, meestal naarmate ze langer duren: we worden lui, minder sociaal, minder sterk. We gaan er minder op uit, werken minder aan onszelf, ontdekken minder nieuwe dingen en worden afhankelijker. We kakken langzaam en onopgemerkt een beetje in en verliezen ons pre-partner zelf.

Kan heel comfortabel zijn hoor, dit veilige station waar alles lekker voortkabbelt zonder pieken en dalen. Maar jezelf kwijtraken is uiteindelijk funest voor jouzelf én je relatie. Een relatie hoort namelijk te bestaan uit twee sterke individuen die samen iets moois bereiken; niet uit één aftreksel van twee individuen zonder vorm waar desalniettemin geen beweging meer in te krijgen is.

Dus nogmaals de vraag: wie was jij pre-relatie? Was je levendiger en energieker? Was je zelfverzekerder? Was je spontaner en initiatiefrijker? Was je interessanter? Of was je juist minder zelfverzekerd? Minder spontaan? Minder blij? Ben je nog wel de persoon waar jouw lief voor viel? En geldt andersom nog wel hetzelfde?

Als je nog dezelfde bent: good for you! Als je een betere versie van jezelf bent geworden en je lief óók: good for you! Maar als je huidige persoonlijkheid niet langer bij je ideale zelfbeeld past, is het tijd om jezelf terug te vinden. Hoe je dat doet? Probeer eerst eens te specificeren en onder woorden te brengen wat er precies anders was aan jou en wat je daarvan mist. Daarna is het simpelweg een kwestie van bewust je patronen veranderen.

Doe bijvoorbeeld eens een paar dingen die je deed toen je single was. Spontaan een nieuw kapsel nemen, een klusje verrichten in huis, een spontane avond met vriendinnen zonder geplande eindtijd, je inschrijven voor een nieuwe cursus, meer socializen… Het maakt niet uit wat je doet, zolang jij jouw oude zelf er maar mee terugvindt. Doe dingen waar je initiatief voor moet tonen, doe dingen die je tegenwoordig normaal aan je vriend/vriendin/man/vrouw over zou laten (en vice versa) en doe af en toe ook dingen puur en alleen voor jezelf (dat is niet egocentrisch, maar essentieel). Als het goed is, wordt jullie relatie daar alleen maar beter van.


LEES OOK:


Zo blijf je trouw aan jezelf op je werk. > 

8 waardevolle relatielessen die je pas écht leert met de jaren. >

10 redenen waarom onze generatie niet meer zo makkelijk verliefd wordt. >


Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »