THE GAIA COLLECTION - Taj Amsterdam

THE GAIA COLLECTION

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Taj News
  • 0
THE GAIA COLLECTION

Je hebt hem waarschijnlijk al voorbij zien komen: Taj’ nieuwste collectie Gaia. Het woord 'Gaia' is afkomstig uit de Griekse mythologie en betekent oermoeder, of Mother Earth. In deze collectie spelen we met morsecode en pagan symbolen die teruggrijpen naar de heiligheid van de natuur, individuele kracht en de goddelijkheid in alles. Ook verwerkt in Gaia: onze liefde voor de maan.

 

SIERADEN MET EEN ZIEL

Ieder sieraad is een combinatie van Nederlands design en traditioneel Balinees handwerk, en ieder sieraad heeft een eigen betekenis, of 'product story'. De meerderheid van de sieraden is gender neutral. Uiteraard is alles gemaakt volgens Taj’ principes: eerlijk en duurzaam, ofwel fair to the people & fair to the planet.

 

De Gaia Collection bestaat uit oorbellen, kettingen, hangers, armbanden, ringen en ear cuffs van gerecycled zilver. Veel stukken zijn gender neutral, en kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Prijzen variëren van € 9,50 voor een enkele ear stud tot € 269 voor een massief zilveren chokerketting.

 

Null

MORSECODE & PAGAN SYMBOLS

Wij ontwerpen graag sieraden die je kunt dragen als reminder aan een bepaald idee, woord of een waarde. Die reminder is natuurlijk niet for the world to see, maar puur en alleen bedoeld voor jou. Daarom hebben we die reminders subtiel in onze sieraden verwerkt, zoals in morsecode in de schakels van bovenstaande chokerketting Bergljot. In andere sieraden hebben we symbolen uit het paganisme gebruikt, zoals in de armband Atalante, die hieronder staat.

 

Fun fact: paganisme komt van het Latijnse woord 'paganus', wat landbewoner betekent. En landbewoners, dat zijn we allemaal. In de Gaia Collectie vind je verschillende symbolen uit niet-Christelijke, niet-monotheïstische natuurreligies. Inspirerend, verbindend en earth inspired.

 

Null

GERECYCLED ZILVER & GUILT-FREE EDELSTENEN

 

Zilver en edelstenen hangen helaas niet in overvloed aan de bomen om geplukt te worden; ze worden gewonnen onder erbarmelijke omstandigheden. Mijnwerkers (waaronder vaak ook kinderen) verrichten zwaar en gevaarlijk werk en de mijnen zijn milieuvervuilend. Omdat wij een sieraad nog veel mooier vinden als het vreedzaam gemaakt is – van grondstof tot smeedwerk – gebruiken wij uitsluitend gerecycled zilver en man-made synthetische edelstenen: stenen die zelfs door experts nauwelijks te onderscheiden zijn van echte edelstenen. Lees hier meer over Taj-edelstenen.

 

Null

EERLIJKE PRODUCTIE & TRADITIONEEL HANDWERK

 

Alle Taj-sieraden worden met de hand gemaakt tegen een eerlijk loon en onder veilige werkomstandigheden op Bali. Een deel van onze opbrengst naar goede doelen: een Balinees weeshuis waar wij zelf af en toe les geven, en het Tree of Life-initiatief, een Nederlands project dat de bebossing van West-Afrika herstelt. Meer weten? Hier vertellen we iets meer over Taj Charity.

 

VERKOOPPUNTEN

Taj is online en in winkels door heel Nederland (én nu ook Europa!) te koop. Zie hier een overzicht van onze verkooppunten.

 

Null

Reacties

  1. Nelie latta Nelie latta

    Alles zo moooooooi.o
    Prachtig ik word 4_3 50 dan ga ik zeker iets op mijn lijstje zetten.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »