TAJ IS EEN WERKWOORD - Taj Amsterdam

TAJ IS EEN WERKWOORD

TAJ IS EEN WERKWOORD

Taj is een werkwoord. En een Taj-vrouw zijn – een vrouw die haar eigen pad bewandelt en sterk in haar eigen schoenen staat – vergt practice en toewijding. Want trouw aan jezelf leven, komt niet vanzelf. Maar what a lifestyle choice it is!

Zoals als Steven Covey over de ‘7 habits of highly effective people’ schreef, schrijven wij over de 10 habits of highly true-to-themselves-and-happy people. Deze 10 habits, gemengd met de moed om altijd op de eerste plek eerlijk tegen jezelf te zijn en vertrouwen te blijven hebben, maken een fijne levensformule:

1. Stel jezelf af en toe de vraag ‘wie ben ik?’ en maak je keuzes in lijn met je antwoord. Jij bent jij en niemand anders.

2. Sta jezelf dan ook niet toe iemand anders te zijn dan wie je werkelijk bent, en voorkom het gevoel dat je iemand anders zijn leven leidt.

3. Ben altijd moedig. Want moed is niet de absentie van angst; het is het doorzetten ondanks je angst.

4. Kies niet voor de vriend/vriendin die het meest van jou houdt; kies voor de vriend/vriendin die jou het meest van jezelf doet houden.

5. Spreek en draag uit wie jij écht bent en wat jij écht wilt. Dan pas kun je de mensen en de variabelen om je heen verzamelen die je zullen helpen te komen naar waar je wilt zijn.

6. Vertrouw op je eigen judgment en intuïtie en laat niemand je vertellen dat wat jij denkt, vindt of voelt, niet goed is. Vertrouw er altijd op dat jij jezelf minstens zo goed kent als anderen jou denken te kennen.

7. Verlies jezelf niet in wat je denkt dat er van je verwacht wordt, niet in familie en vrienden, niet in een cultuur of maatschappij en niet in een rol die je moet spelen op bijvoorbeeld je werk of als moeder.

8. Bloei zoals je geplant bent; je bent mooi zoals je bent. Verlang er niet naar iemand anders te zijn, maar laat jouw eigen talenten en eigenschappen tot bloei komen. Dan ben je op je sterkst.

9. Wees niet bang om ‘nee’ te zeggen, om het met mensen oneens te zijn of om mensen teleur te stellen. Je aannames zullen vaak onterecht zijn en échte liefde komt pas met respect. Note: niemand heeft respect voor een deurmat.

10. Be kind, love others and love yourself. Als je met een open, niet-ordelend en zachtaardig hart naar anderen kunt leren kijken, zul je merken dat je dat ook steeds beter naar jezelf kunt. Zo maak je niet alleen de mensen om je heen gelukkig, maar stel je jezelf ook in staat te groeien omdat je zult durven vallen. En pas als je met je eigen vallen kunt omgaan, kun je onvoorwaarlijk van jezelf en anderen leren houden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »