SUIKERVRIJ & VEGAN BANANENBROOD - Taj Amsterdam

SUIKERVRIJ & VEGAN BANANENBROOD

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 7
SUIKERVRIJ & VEGAN BANANENBROOD

Mijn nieuwe go-to food om in mijn tas te stoppen als ik een dag op pad ga: bananenbrood! Ik maak het van banaan, havermout, amandelmelk, noten en rozijnen. Veganistisch en vrij van geraffineerde suikers en absoluut goddelijk.

Dat klinkt als iets dat alleen iemand zegt die een tijd lang geen toegevoegde suiker en zuivel op heeft, maar ik heb bewijs: mijn brood doorstaat de proeftest door een alles-behalve-vegan vriendin (het type dat nog net geen suiker over haar steak met roomsaus heen strooit). Zij vindt hem heerlijk. Conclusie: iedereen vindt hem heerlijk.

Bereidingstijd: max 10 minuten

Baktijd: 30 minuten

DIT HEB JE NODIG VOOR EEN MIDDELGROTE CAKEVORM (+/- 30 CM)
340 gram havermeel (dit maak je makkelijk zelf door havermout in de blender/met een staafmixer te mixen) | 4 hele rijpe bananen | 1 eetlepel bakpoeder | 1 theelepel kaneel | 130 ml havermelk (andere plantaardige melk kan ook) | handvol rozijnen | handvol pecannoten of walnoten, in grove stukken gehakt.

DIT IS WAT JE DOET:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Pak een grote kom en prak de bananen met een vork; houd een halve banaan over voor de topping. Er mogen nog kleine stukjes in het beslag zitten, die zijn juist extra lekker om straks in je brood tegen te komen.

3. Roer de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de melk erdoorheen. Niet met de mixer; gewoon met een spatel. Het beslag moet juist klonterig zijn in plaats van glad. Een glad beslag resulteert in een droog brood.

4. Roer nu de rozijntjes en stukken noot erdoorheen.

5. Bekleed je cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Leg de topping erop: schijfjes van een halve banaan en eventueel wat hele havermoutvlokken.

6. Bak je brood af in 20 tot 30 minuten in de heteluchtoven. De bovenkant moet een beetje bouncen als je erop drukt. Prik met een mespunt voor de zekerheid in je brood om te checken of hij goed is: hij mag lichtelijk klef zijn, maar niet drijfnat. Heb je een Amerikaanse oven, geef hem dan 55 minuutjes.

 

Voor de health freaks: nee dit brood bevat geen geraffineerde suikers, maar alsnog bevat het veel natuurlijke suikers (namelijk in de vorm van bananen en rozijnen). Eet dit brood dan ook echt als een snoepje, en eet geen vijf plakken achter elkaar ;-). 

 

Love, Shardey

Photo credits
: Taj Amsterdam 


LEES OOK:  


Zo maak je suikervrije, vegan chocolademelk (met munt, chili of gember). > 

De perfecte suikervrije chiapudding maak je in no time met dit receptje. >



Check out our jewelry! Taj Amsterdam | Recycled silver | Dutch design | Handcrafted on Bali | Fair to the People & Fair to the Planet.
Null 

Reacties

  1. Taj Amsterdam Taj Amsterdam

    Hi Caroline,

    Dat kan verschillen per oven! In onze heteluchtoven duurt het 25 minuten voor het gaar is, maar in andere ovens kan het soms wel 40 minuten of langer duren. Ons advies: zet het in de oven tot het gaar is. Succes!

  2. Taj Amsterdam Taj Amsterdam

    Hi Agnes, we zijn blij dat je het lekker vindt! Wij bewaren het brood enkele dagen. De vriezer hebben we zelf nog nooit geprobeerd, maar wellicht dat het brood hierdoor wat droger wordt...

  3. Agnes Agnes

    De bananenbrood is heerlijk. Kan je me vertellen hoelang hij goed blijft? En kan je stukken invriezen?

  4. Anja Anja

    Hij is echt goddelijk, bedankt ladies. Heb er inmiddels al diverse kado gedaan. Met als reactie hoe lekker en fantastisch heerlijk hij is.

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden