SMOKY TEMPEH SANDWICH MET KNOFLOOK-KRUIDENDRESSING, CRISPY APPEL EN PECANS - Taj Amsterdam

SMOKY TEMPEH SANDWICH MET KNOFLOOK-KRUIDENDRESSING, CRISPY APPEL EN PECANS

  • Geplaatst op
  • 0
SMOKY TEMPEH SANDWICH MET KNOFLOOK-KRUIDENDRESSING, CRISPY APPEL EN PECANS

Zo simpel, zoooo lekker! Als je op zoek bent naar een hartige vegan sandwich die een ouderwetse chicken sandwich kan vervangen: stop met zoeken, dít is hem. Het vergt natuurlijk iets meer input dan een boterham met pindakaas, maar je hebt er niet veel voor nodig en je fixt hem (op het marineren van de tempeh na) redelijk snel. Waar hebben we het eigenlijk over: deze sandwich is zo lekker, hij is het waard!

DIT HEB JE NODIG VOOR 2 SANDWICHES:
1 pakje biologische tempeh | klein bakje kopje mayonaise (of zoveel je zelf maar wilt) | 2 verse salieblaadjes, heel fijngesneden | mespunt verse tijm, fijngesneden | 1 teen knoflook, uitgeperst | 1 eetlepel citroensap | handvol verse spinazie, wat kleiner gesneden | 1 frisse, harde appel, in dunne schijfjes gesneden | ½ theelepel paprikapoeder | scheut appelazijn | 3 eetlepels liquid smoke | 1 eetlepel olijfolie | ½ theelepel zout (of meer) | handvol rauwe pecans, in grove stukken gehakt | 4 sneetjes brood naar keuze (ik gebruik zelf volkoren en all natural sprouted grain bread van Ezekiel).

DIT IS WAT JE DOET:

1. Snijd de tempeh in dunne repen (hoe dunner, hoe knapperiger). Ik snijd ze meestal 3 tot 4 mm dik.

2. Pak een kom en mix daarin: 3 eetlepels liquid smoke, 1 eetlepel olijfolie, een scheut appelazijn, het paprikapoeder en ½ theelepel zout (of meer). Roer de tempeh er voorzichtig doorheen zodat het niet breekt, maar wel alle stukjes bedekt zijn met het mengsel. Laat minstens 15 minuten marineren.

3. Meng in een ander kommetje de mayonaise met de salie, tijm, uitgeperste knoflookteen en het citroensap. Breng op smaak met zout.

4. Bak de tempeh goudbruin en tot het wat knapperig is.

5. Rooster ondertussen in een andere, droge, pan op heet vuur de pecans tot ze heerlijk ruiken en knapperig zijn. Blijf erbij en blijf de pan veel bewegen, zodat de noten niet verbranden.

6. Toast het brood. Smeer beide sneetjes in met knoflooksaus en begin met beleggen: eerst de tempeh, dan de appel, dan de spinazie. Bestrooi met de pecans, dek af met de tweede snee brood, snijd door en enjoy!

Null

Null


ZIE OOK:

Deze plantaardige pesto op basis van cashewnoten is bijna overal lekker bij! >

Op zoek naar een snel en zomers gerecht? Probeer deze summer quinoa salad eens, met zongedroogde tomaatjes en tamaridressing. >

9 goddelijke recepten voor een healthy, vegan BBQ. >

Volg ons op Instagram!Null

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden