SIMPELE BONENSALADE MET PAARSE AARDAPPEL EN VINAIGRETTE [VEGAN] - Taj Amsterdam

SIMPELE BONENSALADE MET PAARSE AARDAPPEL EN VINAIGRETTE [VEGAN]

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
SIMPELE BONENSALADE MET PAARSE AARDAPPEL EN VINAIGRETTE [VEGAN]

Ontstaan op Bali en meegenomen naar Nederland: deze simpele vegan salade met bonen, paarse aardappel en klassieke vinaigrette. Voor ons een favoriete lunch, maar ook lekker als zomers diner.

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PERSONEN:
1 pot witte bonen | 1 pot kidneybonen | 2 grote paarse aardappelen | 1 grote rode ui | 3 tomaten | 1 komkommer | 1 bakje taugé | 2 flinke handenvol sperziebonen, gehalveerd.

DIT HEB JE NODIG VOOR DE DRESSING:
4 eetlepels olijfolie | 1 flinke theelepel dijonmosterd | 1 eetlepel witte azijn.

Null


DIT IS WAT JE DOET:

1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar. Kook tegelijkertijd de sperziebonen beetgaar en wel de taugé in gekookt water.

2. Snipper de ui en snijd de tomaten en komkommer in blokjes.

3. Spoel de bonen af en doe samen met de ui, tomaten, komkommer en gewelde taugé in een saladekom.

4. Laat de aardappelen en sperziebonen wat afkoelen en maak ondertussen de dressing door in een apart
schaaltje alle ingrediënten voor de dressing goed te mixen.

5. Voeg de aardappelen en sperziebonen toe aan de saladekom en schud alles door elkaar.

6. Verdeel over borden en serveer met de vinaigrette.

Enjoy!


Null


ZIE OOK: 


Kruidige kikkererwtenstoofpot met kurkuma en spinazie. >

Vegan linzendahl met kokos en limoenblad. > 


Volg ons op Instagram! 

Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden