SEXY VALENTINE'S DAY! - Taj Amsterdam

EEN BETERE RELATIE DANKZIJ EEN BETER SEKSLEVEN: 3 WAARDEVOLLE TIPS

EEN BETERE RELATIE DANKZIJ EEN BETER SEKSLEVEN: 3 WAARDEVOLLE TIPS

Valentijn, liefde, relatie, passie, seks. Met deze woordenreeks als snelle introductie: let’s talk about sex, en waarom (en hoe) je niet alleen vandaag, maar veel vaker de liefde met je geliefde zou moeten bedrijven. Om te beginnen drie belangrijke punten die we je deze Valentijnsdag – en eigenlijk iedere dag – willen meegeven: 

1. DOORBREEK DE 'ZATERDAGSEKSSLEUR'
Toevallig is het vandaag geen zaterdag, dus Valentijn gaat dit jaar per definitie de ‘zaterdagsekssleur’ doorbreken (het bekende en deprimerende fenomeen waarbij je seks hebt ómdat het zaterdag is). Maar probeer er ook los van de dag eens iets anders van te maken. Het is misschien cliché om dat uitgerekend vandaag op Valentijn te doen, maar dagen als deze zijn nu eenmaal een extra stimulans om weer even stil te staan bij wat je hebt en er iets bijzonders van te maken, voor jezelf en elkaar. Want ja: die stimuli hebben we vaak toch echt nodig om actie te ondernemen.

2. NEEM DE TIJD EN STEEK ER ENERGIE IN
Ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Zorg voor energie, voorspel langer dan vijf minuten en voor verrassing. En zoals seksuoloog Esther Perel zo mooi zegt: "Het is niet done, when he’s done." Sterker: vrouwen moeten juíst ook tevreden zijn. In tegenstelling tot de algemene opvatting dat vrouwen minder seksuele verlangens hebben dan mannen, blijken vrouwen namelijk niet minder seksueel ingesteld maar sneller verveeld te zijn. Mannen blijven statistisch gezien dan ook veel langer geprikkeld door hun eigen partner dan vrouwen.

Dus mannen: prikkel je vrouw! Niet de hemelsbreed-way: kriebelen en kroelen beginnen NIET down under, maar in de hersenen, in de nek, op de lippen en door te praten. We zijn nu eenmaal complexe wezens en complexe wezens kosten doorgronding, energie en tijd. Onderschat die dingen niet. Probeer deze Valentijn eens tijd te maken om een dag écht naar het soort adviezen als die van Esther Perel te leven. Begin je voorspel nú, ’s ochtends, en bouw het op naar vanavond. Ladies, dat geldt evenzeer voor jullie. Dat is niet saai en voorspelbaar, maar flirterig anticiperen op wat komen gaat en de spanning opbouwen.

3. GEEF ELKAAR ZELFVERTROUWEN
Complimenteer elkaar en geef elkaar zelfvertrouwen. Een vrouw voelt zich niet sexy tenzij ze 1) blij is met haar eigen lijf en 2) het idee heeft dat haar vriend/man/lief óók blij is met haar lijf, en haar mooi en aantrekkelijk vindt. Andersom geldt hetzelfde: ook mannen raken meer opgewonden als zij het idee hebben dat de vrouw hun mooi, aantrekkelijk en krachtig vindt. Zie die dingen in elkaar en spreek ze uit.

Om je extra te motiveren hieronder nog een paar bewezen voordelen van seks, voor lijf én relatie:

 

1. Seks en samen een orgasme hebben zorgen voor een gevoel van verbondenheid, liefde en het gevoel dat jullie bij elkaar horen. Dat komt allemaal door het wondere hormoon oxytocine, ofwel het knuffelhormoon. Zonder seks en de hormonen die daarbij horen, groei je simpelweg makkelijker uit elkaar.

2. Oxytocine doet nog veel meer. Het zorgt namelijk ook voor de aanmaak van endorfine (waardoor je je opslag gelukkiger zult voelen), het intensifieert je nachtrust (goed voor gewicht, bloeddruk en je algemene geluksgevoel) en het werkt pijnstillend.

3. Sexercise! Oftewel: je hoeft minder vaak naar de sportschool en verbrandt ongeveer 90 calorieën tijdens een half uur ‘normale seks’. Dat is niet heel veel, maar voor je nu te teleurgesteld bent: dat is toch 1.5 Bastognekoekje. En dat is best goed nieuws. (Klein rekensommetje verder: heb 7 uur seks, en je hebt een heel pak Bastognekoekjes verbrand. Just saying.)

4. Seks reduceert stress. Mensen die met regelmaat seks hebben, zullen bijvoorbeeld ook beter presteren tijdens prestaties, sollicitaties en andere stressvolle situaties.

5. Seks versterkt je immuunsysteem, waardoor je minder snel verkoudheidjes zult oplopen.

6. Bij twee keer seks per week heb je 65% minder kans op hartfalen. Dat geldt vooral voor mannen.

7. Seks geeft je meer zelfvertrouwen. We voelen ons begeerd, aantrekkelijk, levend en krachtig. En dát zorgt ervoor dat we meer seks willen. Een virtueuze sekscirkel dus.

Omdat het gewoon vermakelijk is en leuk voer voor gesprek, tot slot een bijster interessante TED Talk: 10 dingen die je niet wist over orgasmes.

Happy Valentine's Day

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »