ROCK JE POWER SONG! - Taj Amsterdam

ROCK JE POWER SONG!

ROCK JE POWER SONG!

Zenuwachtig loop je op je sollicitatiegesprek af. In je hoofd begin je die ene plaat af te spelen. Die plaat waardoor je denkt de hele wereld (nee: het hele universum!) aan te kunnen - en waardoor je dat waarschijnlijk nog kan ook. En hupsakee, voor je het weet zet je kordaat je ‘hell yeah!-face’ op, ready to rock and roll. Yup, iedereen heeft er een nodig…Een eigen ‘power song’.

Jim Carrey neemt Gods job over in Bruce Almighty. Hij loopt zijn macho loopje (over water), laat rokken op z’n Marilyn Monroe’s opwaaien, brandkranen openknallen en…Power song! Arnold Schwarzenegger (any movie) kijkt woest om, de zweetdruppeltjes parelen op zijn voorhoofd en bicepsen, hij zwiept zijn mitrailleur in slow motion naar voren en…Power song! Nog zo’n heerlijke die iedereen kent: Sylvester Stallone als Rocky die voor een onmogelijke bokswedstrijd traint op ‘Eye of the Tiger’.

Iedereen zou een theme song moeten hebben voor onzekere momenten. Een nummer dat je in je hoofd kan afspelen waardoor je je acuut sterker voelt. Dat werkt…écht. Wij hebben er zelf ook een. Al jarenlang zijn we trouw aan onze power songs. Als Shardey naar een sollicitatiegesprek gaat (of naar de tandarts moet of moet fileparkeren in een drukke straat for that matter) doet ze dat op de beat van ‘Flower’ van Moby (Ken je ‘m? Ken je ‘m? Hij is héérlijk: “Bring Sally up and bring Sally down, Lift and squat, gotta tear the ground…”, van Gone in Sixty Seconds). En als Cho iets engs moet doen, zoals een gesprek aangaan waar ze al tijden tegen ophikt of in haar uppie door een verlaten straatje in Oost Afrika lopen, voelt ze zich weer sterk met ‘Born to be Wiiiiiiiiiihiiiild’.

Op zoek naar je eigen power/theme song dus, mocht je er nog geen hebben! En voor wie wat inspiratie nodig heeft, die van ons mogen jullie best even lenen:

Flower – Moby

Born to be Wild – Steppenwolf 

Reacties

 1. Ed Huisman Ed Huisman

  Leuk en herkenbaar schrijven. Die van mij zijn: You win again & Staying alive van de Bee Gees. De laatste wordt ook wel gebruikt als ritme bij reanimatie.

 2. Trudy Trudy

  Wat een prachtige foto met 2 prachtige meiden.
  Het stukje is ook heel leuk geschreven.
  Een goed idee een eigen song in moeilijke tijden/momenten.
  Vr.gr. Trudy

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden