NACHO’S MET SMOKY BONEN, GUACAMOLE & FRISSE TOMATEN [VEGAN] - Taj Amsterdam

NACHO’S MET SMOKY BONEN, GUACAMOLE & FRISSE TOMATEN [VEGAN]

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Recipes
  • 0
NACHO’S MET SMOKY BONEN, GUACAMOLE & FRISSE TOMATEN [VEGAN]

Als je haast hebt, als je behoefte hebt aan comfortfood, als je toch een beetje gezond wil doen, als je budget wil koken, als je veel eters krijgt en ze zonder al te veel moeite heel blij wil maken: deze nacho’s zijn het antwoord.

DIT HEB JE NODIG VOOR 2 PERSONEN:
1 zak naturel nacho’s | 1 rijpe avocado | 2 limoenen | 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden | 2 rode uien, gesnipperd | 1 knoflookteen, uitgeknepen | bosje verse koriander, fijngehakt | 1 blik zwarte of kidneybonen, afgespoeld | 1.5 theelepel smoked paprikapoeder | ½ theelepel komijnpoeder | snufje cayennepeper | chunky hot sauce of salsa (bijvoorbeeld van Lima) | eventueel: gemarineerde jalapeños.

DIT IS WAT JE DOET:

1. Maak de guacamole: doe de avocado, een halve tomaat, een kwart rode ui en de knoflookteen in de blender of pureer met een staafmixer. Knijp er het sap van een halve limoen doorheen en breng op smaak met zout.

2. Maak de pico de gallo: pak een kom en combineer hierin de overgebleven tomaat en ui met een half bosje koriander en het sap van 1 limoen. Breng op smaak met zout.

3. Doe ondertussen een centimeter water in een steelpannetje en voeg de bonen toe. Verwarm tot de bonen lekker heet zijn. Giet het water af en voeg de smoked paprika, het komijnpoeder en een snufje cayennepeper toe. Breng eventueel extra op smaak met een beetje zout.

4. Verdeel de nacho’s over 2 borden. Schep de bonen en pico de gallo erop. Serveer met de guacamole, hot sauce/salsa en eventueel jalapeños.

TIP! Voor een gezondere variant: vervang de nacho’s door een gestoomde zoete aardappel. Was een middelgrote zoete aardappel goed af, prik er gaatjes in en doe ongeveer 6 minuten in de magnetron (of tot hij gaar is, verschilt per magnetron). Snijd de aardappel bijna helemaal doormidden in de lengte en vul hem met alle toppings die je normaal op de nacho’s doet. Zó lekker!

TIP 2! Voor vegetariërs: smelt kaas over de nacho’s (of zoete aardappel) heen en serveer sour cream als extra topping.


LEES OOK:

Kruidige noedelsoep met paksoi, gember en kikkererwten. > 

Simpele bonensalade met paarse bataat en vinaigrette. > 

Gezonde pizza met bodem van zoete aardappel. > 


Volg ons op Instagram!
Null

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden